“3 bin 250 ÖĞRENCİ TEMİZ ELLER, GÜLEN YÜZLER” DEDİ

Bafra Fatih Ortaokulu Müdürlüğünün yürüttüğü “Temiz Eller, Gülen Yüzler” Projesi kapsamında, ilçede 3 bin 250 öğrenciye sıvı sabun dağıtıldı.

“3 bin 250 ÖĞRENCİ TEMİZ ELLER, GÜLEN YÜZLER” DEDİ

       Bafra Anadolu Lisesi, Ticaret Sanayi Odası Ortaokulu, 50. Yıl İlkokulu ve Kızılırmak Anaokulunda öğrenim gören öğrencilere Fatih Ortaokulu tarafından temin edilen Dettol marka sıvı sabun dağıtıldı.

        Fatih Ortaokulu müdür yardımcısı Hafize Akça’nın koordinesinde Sağlık Temizlik Kulübü ve Spor Kulübü öğretmenlerinin yürüttükleri “Temiz Eller, Gülen Yüzler” Projesiyle ilçe merkezinde bulunan Bafra Anadolu Lisesi, Ticaret Sanayi Odası Ortaokulu, 50. Yıl İlkokulu ve Kızılırmak Anaokulunda öğrenim gören öğrencilerinin tümüne sıvı sabun dağıtıldı.

        Okul Müdürü İsmail Erkanlıoğlu “yarının sağlıklı ve bilinçli büyükleri olmalarını istediğimiz yavrularımıza el yıkama alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz “Temiz Eller, Gülen Yüzler” projesi ile hijyenik el yıkama konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

          Müdür Erkanlıoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

         “Hastalıkların giderek daha fazla insan sağlığını tehdit ettiği günümüzde; birçok bulaşıcı hastalıktan korunmanın en etkin yolu, bireyin kendisinin ve çevresinin temizliğine verdiği önemden geçmektedir. El yıkama, bireylerin kendilerini korumaları ve mikropların yayılmasını önlemelerinin en önemli yollarından biridir. Daha sağlıklı bir toplum için öğrencilerimizde bilinç oluşturma, temizliğin önemine dikkat çekme amacıyla hazırladığımız projemizde öğrenciler arasında bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önlenmek, el yıkamayı teşvik ederek sağlıklı nesiller yetiştirmek, el yıkama konusunda farkındalığı artırmak, temizlik alışkanlığını geliştirmek ve sıvı sabunun kullanımını özendirmeyi amaçladık. Bu Sosyal Sorumluluk Projesinin yürütülmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Reckitt Benckiser firmasına, okul müdürlüklerine ve proje yürütme kuruluna teşekkür ediyorum.”

             NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER