Avni Koparan’dan Kuşaklama ve Çeltik Hastalıkları Açıklaması

Bafra ilçesinin Doğanca Mahallesinde,30 yıldır tarım üreticiliği yapan Avni Koparan, gazetemize atık suların atılması noktasındaki kuşaklama ve çeltik hastalıkları konusunda bilgi verdi.

Avni Koparan’dan Kuşaklama ve Çeltik Hastalıkları Açıklaması
     Doğanca Mahallesinde, 30 yıldır, tarımcılık yapan Avni Koparan, “ Atık suların atılması noktasında kuşaklamanın yapılması bölgemize gerçekten büyük bir kazanç olmuştur ama ıslah çalışması tam iyi yapılmadığından dolayı mera tam verimli hale getirilmemiştir. Meranın verimli hale gelmesinde bölge halkının ben çok iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Manda sütünün ve manda kaymağının ileride gelecek vaat ettiğini halkımızın bu yönde mali açıdan çok iyi noktaya geleceğini düşünüyorum” dedi. 

     Bafra ovasında çeltik hastalığının 1994 yılından beri devam ettiğini belirten Avni Koparan,”Çeltik bizim geçim kaynağımız. Çeltikte yanık hastalığı konusunda büyük bir sıkıntımız var. Bölge halkı bu konuda çok muzdariptir. Çeltikte ciddi anlamda kayıplarımız var. Bu konuda yetkili arkadaşlardan yardım bekliyoruz.1994 yılından bu yana çeltik hastalığı ile ilgili gerekli bir mücadele yapılmadığından dolayı ciddi kayıplarımız oldu” diye konuştu.

           NAMIK AZGIN  
   

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER