BAFRA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Bafra ilçesinde, İlköğretim Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

BAFRA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

       2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Bafra’da ilköğretim Haftası Kent Meydanında bulunan Atatürk büstüne Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, tarafından çelenk konulmasıyla başladı.

      Bafra ilçesinde ilköğretim Haftası Kent Meydanında sabah Atatürk anıtına çelenk konmasının ardından tören Bafra Mustafa Erdin İlk-Orta Okulu Bahçesinde devam etti. 

     Bafra Kent Meydanında düzenlenen çelenk sunma törenine ve Bafra Mustafa Erdin ilk-Orta Okulu bahçesinde düzenlenen programa; Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı,  Bafra İlçe Jandarma Garnizon Vekili ve Karakol Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,  Bafra ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,   Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun,  Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Marangoz Mobilya ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Aydın Ev, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. 

                    BAFRA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

     Bafra Mustafa Erdin ilk-Orta Okulu Müdürü Hamdi Yıldız ile Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun ev sahipliği yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

      Bafra Mustafa Erdin ilk-Orta Okulundaki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından ilköğretim haftasının önemini anlatan şiirler okundu.

             MİNİK ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİ GÖRDÜ

      Öğretmenliğin ömür boyu sürecek olan bir meslek olduğunu belirten Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,”Okulların açıldığı, içinde bulunduğumuz bu hafta tüm ilköğretim okullarında, ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır. Uzun bir tatilin ardından, başlayan yeni eğitim öğretim yılının çeşitli etkiliklerle okullarımızda kutluyoruz. İlçe kutlamasında Bafra Mustafa Erdin ilk-orta Okulunda, şuan sizlerinde katılımız ile hep beraber ilköğretim haftasını kutluyoruz. Bu hafta içerisinde tüm okullarımız, eğitim öğretimin içeriğini işleyen konular, etkinlikler yaparak, ilköğretimin Türk toplumundaki yerini en içten kutlayacaklar. Geçen yıl açılan Bafra Mustafa Erdin ilk-Orta Okulumuz, ikinci kez eğitim öğretime ikinci yılı olarak devam etmektedir. Şuan aramızda bulunan Mustafa Erdin amcamıza da sonsuz teşekkürlerimizi bir kez daha iletiyoruz. Okullar bizin ikinci bir yuvamızdır. Okullarımız, sevginin, bilginin ve hoşgörünün merkezidir” dedi.

     Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, eğitim öğretimin her kademesinde yer alan Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı’ya açık, hoşgörülü bakış açısı ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerinde de başarılar diledi. 

     Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ise, “ Çocuklarımız hafta başında eğitime başladılar. Yeni başlayanlar, bir hafta önce alıştırma eğitimine de başladı. Dolayısıyla bazı kardeşlerimiz, okula daha erken başladı. Bu hafta ile beraber, uzun bir tatilin ardından yeniden okullara kavuştuk. Tabi bu çocuklar, anne babaların bize devlete emanetleridir. Bugün bu emaneti tekrar onlardan alıyoruz. İnşallah okulların bittiği Haziran ayına kadar, onları en güzel şekilde yetiştirmek, insan ufkuna ulaştırmak, iyi vatandaşlar, iyi insanlar, anne babalarına saygılı bireyler, devletini bayrağını seven olarak yetiştirmek en temel amacımızdır” diye konuştu. 

     Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi folklor ekibinin ve Bafra Mustafa Erdin İlk-Orta Okulu Anaokulu öğrencilerinin gösterileri ilgi gördü. 

      8. sınıf öğrencilerinin, okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine, "Okula Hoş Geldiniz" çiçeği vermesiyle tören sona erdi.

         NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER