SAĞANAK YAĞIŞ ÇELTİĞİ VURDU

Bafra ilçesinin Altınay ve Şirinköy Mahallesinde, yağışların çeltik üreticilerine çok büyük maddi zarar verdiği bildirildi.

SAĞANAK YAĞIŞ ÇELTİĞİ VURDU

                        “ŞUANDA ÇELTİĞİM YATMIŞ DURUMDA”

      Bafra ilçesinin Şirinköy Mahallesinde çeltik üretimi yapan Mustafa Çetin,”Sigorta şirketine, yaklaşık 5 yıldan beri ürünlerimiz için sigorta yaptırıyoruz. Sigortacılar bize geldiği zaman bahaneden uyduruyorlar. Yok, efendim rüzgâr esmedi. Bir sene önce sel oldu. Selde bu çeltik üstünden geçmiş. 5 nededir sigorta şirketine 7 Bin 500 TL para ödedik. Bana geldiklerinde bahane uyduruyorlar. Şuanda çeltiğim yatmış durumda ve şuan diyorlar ki; yüzde 62’i esmemiş. Yüzde 62 estiği zaman bizim evlerde, ne evler kalır, nede evlerin çatıları kalır. Benim şuan 24 dönümlük çeltik arazimde, çeltik tamamen yatmış durumdadır. 3 defa eksper çağırdım. Eksperler geldiler diyorlar ki; yüzde 62 esmemiş. Biz, yüzde 62 bulmamız için ya hava durumuna dilekçe yazacağız. Ya da; Allahu Tealaya dilekçe yazacağız. Gelsin ki, bizde sigorta şirketinden para alalım. Bundan sonra ben tarım ürünlerim için sigorta şirketlerine sigorta yaptırmayı düşünmüyorum” dedi.

        “BİZ HEP HASAR TESPİTİ İÇİN ÜRÜNÜMÜZE SİGORTA YAPTIRDIK”  

     Bundan sonra Altınay ve Şirinköy Mahallelerinde sigorta yaptırılmaması konusunda gerekeni yapacağını ifade eden Mustafa Çetin, en küçük rüzgâr ve yağmurda çeltik ürününün yattığını söyledi.

       Tarımda sigorta konusunda oyun oynandığını belirten Mustafa Çetin, “Benim üründe oyun oynama gibi bir şansım yok. Ben ürünüme sigorta yaptırdım ama sigorta şirketi bizimle oyun oynuyor. Çeltiğin yatma işine sigorta para vermesi gerekiyor. Bizde de hata var, biz sözleşmeleri okumadan ürünlerimizi sigortalıyoruz. Bu saatten sonra ben sigorta yaptırmayı düşünmüyorum” diye konuştu.

                                    “BİZ ÇİFTÇİ OLARAK SAHİPSİZİZ”  

        Bafra İlçesinin Altınay Mahallesinde ikamet ettiğini ve Şirinköy Mahallesi güzergâhında çeltik üretimi yaptığını vurgulayan Yılmaz Çetin ise, “Şuan çeltiklerimiz yatmış durumda, eksperler geldiler ama bizim zarar kapsamımızda zarar yok. Biz zarar veremeyiz. O zaman soruyorum, niçin bizden para alıp şirket kuruyorlar. Niye bizleri aldatmaya çalışıyorlar? Biz çiftçi olarak sahipsiziz. Biz, çiftçi olarak istediğimiz kişileri yanımızda bulamıyoruz. Bafra çiftçilerimiz ellerinden geldiği kadar ürünlerini sigorta yaptırmasınlar. Şuan çeltik üründe sigortanın bir anlamı yok” şeklinde konuştu.  

            NAMIK AZGIN 

         

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER