BAFRA’DA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

Bafra ilçesinde, ‘51.Kütüphaneler Haftası’ dolayısıyla Hasan Çakın ilçe Halk Kütüphanesinde etkinlik düzenlendi.

BAFRA’DA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

      Etkinliğe Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu, Bafra Kaymakamlığı Sosyal ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

     Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Hasan Çakın ilçe Halk Kütüphanesi Müdürü M. Nihat Kaya yaptığı konuşmada, “Bilgi ve iletişim teknolojilerinde sağlanan gelişmelerin etkisiyle sanayi toplumu yerini bilgi toplumuna bıraktı. Bilgiyi üreten ve kullanan ülkeler üstün duruma yükseldiler. Küreselleşen dünyada ülkelerin gelişmişlik oran ve göstergeleri arasında kültürel yatırımlar ve sosyo-kültürel yaşam önemli bir yere sahip olmaya başladı.  Sanat, Edebiyat ve yazılı kültüre ait tüm birikimlerini halk kütüphaneleri vasıtasıyla korumaya aldıkları gibi bu ülkeleri tüm teknolojik imkânları kullanarak halkın hizmetine de sunabilmektedirler. Ülkelerin bilinenlerden yola çıkarak bilinmeyeni keşfetme diye tanımlayabileceğimiz bilgi üretmeye yönelik ar-ge harcamaları ve bütçeden ayırdıkları paylar giderek artmaya başladı. Dolayısıyla toplumsal tüm kurumları bu yönde dönüşüme hazır hale getirebilmek için bir sinerji ve farkındalık bilinci oluşturuldu. Bu düşünceden hareketle sizlere sağlıklı bir ortamlarda hizmet sunabilmek amacıyla ileri teknolojiyi de kullanarak ilçemiz Halk Kütüphanesi hizmet binamızı daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturabilmek için 2014 yılında iki büyük onarımdan geçirerek bugünkü haline getirdik.Bu yılki etkinliklerimize öğrencilerimizi yenilenen  yüzüyle kurumumuzdan azami faydalanmaya yönlendirip farkındalık yaratabilmeleri  düşüncesiyle okul müdürlerimizi özellikle davet ettik.Kulüp öğrencilerimizden ise gönüllü rehberlik beklemekteyiz. Sizlere daha uzun  hizmet sunabilmek amacıyla biz,öğlen arası dahil günde 9 saat Cumartesi günleriyle birlikte haftada da 6 gün açığız” dedi.   

     Remziye Cezairli`nin yönetmenliğinde Bafra Dededağı Ortaokulu tiyatro grubu öğrencileri ,"En iyi arkadaş" isimli oyunlarını sahnelediler ve ardından Dededağı Ortaokulu öğrencileri okudukları şiir ile katılımcıların beğenilerini kazandılar.
     Şiir dinletisinin ardından Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi müzik öğrencileri gösterilerini sunarak, katılımcılarla birlikte türkü seslendirdi.
     Okunan türkülerin ardından Halk Kütüphanesinden 1 yıl boyunca en çok kitap okuyan Mehtap Yılmaz, Tülay Gürsoy, Selma Keskin, Rabia Çelik, Emre Büyüktuna, Fatma Kayakçı'ya Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından ödül takdim edildi.
     Ödül takdiminden sonra konuşan Halis Arslan ise şunları söyledi:
     “Bu güzel eserleri Bafra’ya kazandıran merhum Hasan Çakın beyefendiye Allah’tan rahmet diliyor ve hayırları kabul olsun diyorum. Bir eseri yapmak ne kadar önemliyse yaşatmakta o kadar önemlidir. Yapanlar ne kadar kıymetliyse yaşatanlarda o kadar kıymetlidir.”

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve beraberindeki ekip kitap sergisini gezdi. Etkinlik kokteyle sona erdi.

            NAMIK AZGIN 


Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER