BAFRA BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLERE ANNELER GÜNÜ YEMEĞİ !..

Bafra ilçesinde, belediye tarafından Bafra Engelliler Platformu 10–16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliği kapsamında, müzik eşliğinde, yemekli Anneler günü Kutlama programı düzenlendi.

BAFRA BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLERE ANNELER GÜNÜ YEMEĞİ !..

                          ENGELLİLER GÜNÜ DAYANIŞMA YEMEĞİ

       Bafra Belediyesi Adnan Menderes Parkında düzenlenen Anneler Günü kutlama programı ilgi gördü.  

       Bafra İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi, Ortopedik Özürlüler Derneği Genel Merkezi, Bafra Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yetiştirme ve Koruma Derneği ve Görme Engelliler Derneği Bafra Şubesi Anneler günü kutlaması ve Engelliler Haftası kutlamasını bir arada yaptı. 

PROGRAM ENGELLİ ANNELERİ VE ENGELLİLERİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ

       Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in eşi Şükriye Şahin, yemek ve genel davetlilere gül dağıttı.

       Bafra Engelliler Platformu adına Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak,  Her sene Mayıs ayının ikinci haftası Anneler gününün kutlandığını söyledi.

        Bafra Engelliler Platformu adına Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak yaptığı konuşmasında,” 10 Mayıs Anneler Günü yurdumuzun her tarafında kutlandığı gibi Bafra’mızda da her yıl kutlanmaktadır. Ben engelli arkadaşlarımızın ve annelerinin neler çektiğini bilen kişiyim. Bunlardan bir tanesi de benim, çok küçük yaşta bende annemi kaybetmiştim. Annelerin hiçbir zaman hakkı ödenemez. Engelli annelerinin sıkıntıları var. Evde eğer bir engelli hasta varsa, anne ve baba her zaman hastadır. Bütün annelerin anneler gününü tebrik ediyorum” dedi.

            “NE YAPARSAK YAPALIM ANNELERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

         Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür vekili Belma Özel ise,”Hayatımızın şüphe götürmez bir gerçeği olan en değerli varlığımız olan annelerimiz haklarını bir günde ödemek, mümkün olmadığı gibi bir hayat boyu da ödenmeyeceği muhakkaktır. Bizlere değer bilincini ilk öğreten annelerimiz, yorulup bıkmadan bizleri büyütmüş, sabır göstermiş, sadakati, cesareti, hoşgörüyü ve sevgiyi aşılamıştır. Hepimiz için en önemli varlık olan Annelerimize, hayatlarının her gününde destek olmak ve bizden bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek bir görev değil, içten gelen bir duygu olmalıdır” diye konuştu. 

          Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş ise,”Bu anlamlı ve duygu yüklü günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatımızın her aşamasında bizlerden desteklerini esirgemeyen annelerimizi dünyanın en yüce varlıkları olarak görüyoruz. Elleri öpülesi annelerimizi her gün ve her an hatırlayıp, ilgilenmeliyiz. Annelerimiz, yılın bir günü değil, her günü baş tacı edilmeye layıktır” şeklinde konuştu.

          Konuşmalardan sonra Bafra ilçesinin yetiştirdiği sanatçılar sayesinde, engelli dernekleri platformunu oluşturan 6 engelli derneğin üyesi engelliler canlı müzik eşliğinde, anneler gününün de eğlendiler. 

           Anneler günü kutlama programına; Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in eşi Şükriye Şahin, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür vekili Belma Özel, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Murat Ceylan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimlerii Bafra Şubesi Başkanı Saadet Var ve engelli derneklerinin üyeleri katıldı. e engelli derneklerinin üyeleri katıldı.  
NAMIK AZGIN 

  



Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER