BAFRA GİAD’DAN İSTİŞARE TOPLANTISI

Bafra Genç İşadamları Derneği tarafından organize edilen mayıs ayı istişare toplantısı, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’ın katılımı ile yapıldı.

BAFRA GİAD’DAN İSTİŞARE TOPLANTISI

     Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında açılış konuşması yapan Bafra Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, "Bugün Türkiye'nin uzun yıllar yaşamadığı ve bütün iş camiasını ve Türkiye'yi yasa boğan bir gündür. Milli yas ilan edilen, Manisa'nın Soma ilçesinde vermiş olduğumuz 245 tane maden işçisi genç'inden yaşlısına birçok, bizler için çalışan değerli vatandaşlarımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. 80 tane yaralımız var. İnşallah 80 yaralımız, kayıpsız bir şekilde hayata, yani aramıza dönecektir diye düşünüyorum.120 tane haber alamadığımız yine işçimiz, şuanda son verilere göre bulunuyor. İnşallah bunlardan da kayıpsız bir şekilde, bir haber alınıp, inşallah onlarda hayatın içerisine tekrardan döndürülür diye düşünüyorum. Bu vesile ile tüm Türkiye'mizin başı sağolsun" dedi.

      Kızılırmak Deltası ile ilgili birçok faaliyetin içerisinde aktif bir şekilde yer aldıklarını belirten Bafra GİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Bafra'da en büyük eksikliklerinden bir tanesinin de bilime olan inancın eksik olmasından kaynaklı problemlerin çekilmesi olduğunu kaydetti.                 

      Derneğin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Bafra GİAD Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, "Biz, Bafra Genç işadamları Derneği olarak 2011 tarihinde kurulduk. Biz, faaliyetlerimizi sosyal sorumluluk, turizm, ekonomi işte bazı geliştirmiş olduğumuz lobicilik faaliyetleri ve kamu projeleri ile ilgili olmak üzere sınıflara ayırıp, bu şekilde bir faaliyet yürütmeye çalışıyoruz. Bir takım Bafra'mızdaki sportif faaliyetler, kültürel faaliyetler vesaire gibi birçok şeyde, sponsor olarak, biz bu sürece destek olduk. Bizler elimizden geldiğince, Bafra Genç Adamları Derneği olarak, Bafra'mızdaki bu tür faaliyetlere destek veriyoruz. Onun dışında okuldaki projelere ise ortak ve paydaş oluyoruz. Okullarda yapmış olduğumuz, mesleki eğitimle kariyer günleri, girişimcilik eğitimleri birçok faaliyetler içerisinde bizde, aklımız erdiğince bulunmaya çalışıyoruz. Turizm açısından baktığımız zaman Bafra'mızda henüz kurulmamış, ama yer tahsisinin yapıldığı ve son gelen bilgilere göre, kurulacağının onaylandığı bildiğimiz bir tütün müzesi inşallah Bafra'da kurulacak, eski Kaymakam lojmanın olduğu yerde, bir yerde Tütün Müzesi çalışması var" diye konuştu.

    BAFRA TSO BAŞKANI GÖKSEL BAŞAR, ÜYELERİ KURUMSALLAŞMAYA DAVET ETTİ

     Dört yıldır, Bafra için birlikte çalıştıklarını belirten Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ise,"İstişare etmek, ortak akıl üretmek bizim yönetim anlayışımızın temel ilkesidir. Beraber ortak akıl üreterek, Bafra'mıza ve bölgemize çok faydalı işler yapacağımıza inanıyorum. İnsanları dışarıda oturup, eleştiri yapmak çok kolay, herkes kahvehane köşelerinde, akşam ev oturmalarında oturur, Bafra ile ilgili her şeyi çok güzel konuşur. Ama gelin dilinizi taşın altına koyun dediğimiz zaman çok fazla insan bulamazsınız. İşte bugün Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve meclisinde görev yapan arkadaşlarım, Bafra Genç İşadamları Derneğinde görev yapan arkadaşlarım ve Bafra'mızın diğer sivil toplum örgütlerinde ve siyaset partilerde görev yapan arkadaşlarım, ellerini taşın altına koymaya karar vermiş ve Bafra için iyi inisiyatif almışlardır. Eğer herkes Bafra için gelişme adına bir şeyler yapsa, bölgemize daha faydalı olacaklarına inanıyorum. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak bir yılımızı tamamladık. Yönetime geldikten sonra temel hedefimiz, üyesinden ayrı değil, üyesi ile beraber çalışan bir Ticaret Sanayi Odası olmaya İstedik. Üyelerimizin tamamının katılımı ile ilgili 10 tane meslek kurul toplantısı yaptık. Üyelerimizin talep ve isteklerine göre vizyon çizmeye çalışıyoruz. Ne kadar üyelerinizle diyalog halinde olursanız o kadar Bafra'mıza ve bölgemize hayırlı işler yaparsınız. Bafra OSB'ye yatırımcıyı çekme konusunda çok ciddi çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.

     Konuşmalardan sonra Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Genç İşadamları Derneği üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

NAMIK AZGIN            

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER