banner221

BÜYÜK CAMİ MERKEZ KUR’AN KURSU’NDA İCAZET MERASİMİ

Bafra ilçe Müftülüğüne bağlı Büyük Cami Merkez Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 10 öğrenci için Hafızlık İcazet Meresimi düzenlendi.

BÜYÜK CAMİ MERKEZ KUR’AN KURSU’NDA İCAZET MERASİMİ

    Bafra Büyük Camii Merkez Kuran Kursu öğrencileri tarafından ilahi ve kasidelerin okunmasının ardından Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr.Hayrettin Öztürk`ün Kuran Tilaveti ile program başladı. 
     İlahi ve kasidelerin okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Kur'an öğrenmenin önemine dikkat çekti. Keleş, 14 asırdır İslam ümmetinin göz nuru gibi koruduğu Kur'an'ın ilk baskıları ile şu andaki Mushaflarda bir harfinin, bir noktasının dahi değişmeden bugünlere geldiğini hatırlattı.

     Keleş, Kur'an ile insanın kendini bulup kendini tanıdığını, dolayısıyla Rabbini tanıdığına işaret ederek, "Kendini tanıyan rabbini tanır. Kendisiyle barışan, rabbiyle barışan, dünyayla da barışır. Dünya, ne kadar acı çekiyorsa, emin olun kendi kendisiyle barışık olmayan insanlardan çekiyor. Kendisiyle barışık olan, kendini tanıyan insandan ne kendine, ne topluma zarar gelir" diye konuştu.

      Keleş, sözlerini, yarınları inşa edecek gençleri Kur'an hizmeti için yetiştiren Büyük Cami Merkez Kur'an Kursu hocalarını ve yetkililerini kutlayarak tamamladı.

      Bafra Büyük Camide düzenlenen hafızlık icazet töreninde konuşan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Hayrettin Öztürk,"Kuran'ın kaynağı rahmet membaıdır. Rahman olanın katından indirilen bir kelamdır kuran. Kuranı kerim Alemlerin rabbi tarafından alemlere rahmet bir peygamberiyle alemlere gönderilmiş bir yol rehberidir. İnsanlar için bir şifa kaynağıdır. Müminler için bir rahmet kaynağıdır kuran. Kuran-ı kerim`i öğrenip hafız olmak büyük bir mertebedir. Bir insan ne kadar ayet ezberlemişse kurandan mertebesi o kadar yüksektir. Bu hafızlarımız kuranı baştan sona ezberlediler. Dereceleri kurandaki ayet sayısı kadar olacaktır ama bir şartla, o ezberlediklerini birde hayatlarına tatbik edecekler ve onu uygulayacaklar. Çünkü Hz. Ömer diyor ki,  birisinin kuran okuması sizi aldatmasın o dilinizdeki bir kelamdır. Bizde o kelimelerle konuşuruz. Kuran insanlar nefsiyle ibadet hükmüyle amel etsinler diye gönderildi fakat insanlar kıraat ilan ettiler. Güzel sesli bir hafız okusa kulağımız mest olur. Ama kuranı buraya hapsetmek yanlıştır. Bir taraftan dinleyeceğiz huzur bulacağız ancak o okunanları düşüneceğiz ve düşünmekle de yetinmeyip onu önce kendi hayatımızda uygulayıp sonra öğrendiklerimizi tüm insanlara ulaştırmakla sorumluyuz.Biz insanız, Kur'an-ı Kerim okuyacağız, onu anlamaya çalışacağız, anlamadığımız yerleri soracağız, hayatımıza tatbik edeceğiz. İşte bu duygumuz, o zaman gerçekleşecektir. Allah Hafızları aynı zamanda, Kur'an- ı sadece havada değil, amili de olmalıdırlar. Sadece hafızlar değil, aynı zamanda sizlerde her akşam yatmadan önce, bir sayfa okuyun. Mutmain olmadığınız yerleri Cami hocalarına ve müftülere sorun. Biz, müslümanın hayatında davranış olmalıyız. Rabbım Kur'an-ı yaşayan, Kur'an'da bir hayat, Kur'an'da bir ömür, Kur'an'da bir nefes nasip etsin. Rabbım sizden razı olsun. Birisi size,' Allah razı olsun ‘dediğinde, bu cümle eksiktir. ‘Sende Allah'tan razı ol' diye cümleyi tamamlayın. Bu cümleyi söylerseniz, bir ayet okumuş olursunuz. Sen Allah'tan razı olmadan, Allah senden razı olmaz. Bu tek yönlü değildir, çift yönlüdür. Sen Allah'dan razı ol, Allah'da senden razı olsun. Konuştuğumuzun ne anlamına geldiğini bilmeliyiz" dedi.             

       Bafra'ya Kur'anla coşmaya geldiklerini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanı Dr. Ömer Menekşe ise,"Kalplerini ve hafızalarını canı birer musaffa çeviren genç yavrularımızı, öğrenci kardeşlerimizi, hafızlarımızı, sevgili peygamberimizin ifadesiyle,"Kur'an-ı ezberleyen, hafızasını ve kalbini mushaf kalbine getiren ve Kur'an'ın satırlarına dönüştürenler, Kur'anın ifadesi, yüce melekleri birlikte olacaklardır. Yüce Rabbimiz, onları en kerim insanlarla, meleklerle olmalarını nasip etsin inşallah,annelerini ve babalarını yine peygamberimizin müjdesiyle, çocuklarını hafız yapan anne ve babaların başlarına birer taç giydirilecek ve her taç ışık verecek" diye konuştu.   

        Ankara Hacı Bayram-ı Veli Baş İmam Hatibi 2000 yılı Kur'an-ı KERİM Güzel Okuma dünya birincisi Hatibi Ahmet Karalı ve Ankara A. Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi 2010 yılı Kur'an-ı Kerim Güzel okuma dünya birincisi Ali Tel tarafından Kuran okunmasının ardından hafız öğrenciler, ilahi ve tilavetlerle vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı.  

      Hafızlıklarını tamamlayan Salih Kiren, Adem Öncel, Halil İbrahim Uyar, Harun Görmez, Dursun Elmacıoğlu, Yusuf Karataş, Abdussamet Etme, Mustafa Gökmeni Hasan Karataş ve Abdulkadir Kıvrak'a protokol tarafından 10 hafızlık belgelerinin verildiği program yapılan dua ve ikramla sona erdi.

       Bafra Büyük Camide düzenlenen Hafızlık icazet törenine; AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Hayrettin Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanı Dr. Ömer Menekşe, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Şaban Esen, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkan vekili İsmail Kurt, Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Yakakent ilçe Müftüsü İsmail Keskin, Çarşamba ilçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Alaçam İlçe Müftüsü Ali Toprak, İşadamları, mesleki oda temsilcileri, Bafra ilçesinde görev yapan din görevlileri, sivil toplum örgütleri, hafızlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER