Bafra'da Soma'daki Faciaya Tepki Yürüyüşü

Bafra ilçesinde Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği tarafından sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Soma'da madende hayatını kaybeden işçiler için yürüyüş düzenlenerek basın açıklaması yapıldı.

Bafra'da Soma'daki Faciaya Tepki Yürüyüşü

       Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği önünden başlayan yürüyüş Gençlik Caddesi, Hükümet Caddesi'nden devam edip Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.
İlk olarak maden şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

         Daha sonra Eğitim-Sen Bafra Temsilci Başkanı Tacettin Koca yaptığı basın açıklamasında,'' Bugün burada Maden Faciasında hayatlarını kaybeden maden işçisi, emekçi arkadaşlarımızın anısına ve iş cinayetlerinin son bulması için bir aradayız. Manisa'nın Soma İlçesi linyit kömürü üretimi yapan Soma Holding`e bağlı Soma Kömür A.Ş`ye ait bir ocakta meydana gelen trafosu patlaması sonucunda 274`ü aşkın işçi hayatını kaybetmiş, 100'ü aşkın işçi yaralanmıştır. Soma`da yüzlerce işçinin canına mal olan patlama bir kaza değil, yeterli iş güvenliği tedbiri alınmadığı için göz göre göre gelen bir iş cinayetidir. 12 yıllık AKP iktidarı döneminde iş cinayetlerinde 12 bini aşkın işçi yaşamını yitirmiştir. Soma`da yaşanan katliam, bugüne kadar yaşanan iş cinayetlerinin en son ve en acı halkası olmuştur. Türkiye`de her yıl maden ocaklarında onlarca işçi iş cinayetine kurban gitmesine rağmen bugüne kadar yaşanan ölümler karşısında hiçbir önlem alınmamış, göstermelik denetimler yapılmış, madenlerdeki çalışma koşulları ile ilgili en temel sorunlar göz ardı edilerek, katliam gibi cinayete resmen davetiye çıkarılmıştır" dedi.

     Meydandaki basın açıklaması sırasında bir köpeğin,''Soma'da Maden faciasında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz, iş cinayetlerine son'' yazılı pankartın önündeki üzgün hali dikkati çekti. 
     Basın açıklamasına CHP Bafra Başkanı Nihat Oktay ve yönetimi, sivil toplum örgütü temsilcileri, Eğitim-Sen üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

               NAMIK AZGIN 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER