BAFRA, JAPON MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, incelemelerde bulunmak üzere Bafra ilçesini ziyaret eden Japon misafirleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

BAFRA, JAPON MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

  Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçenin tarihi, kültürü, turizm değerleri ve sanayisi hakkında kısa bilgiler verdi.
  Japonya ve Japon halkı ile geçmişten günümüze iyi ilişkilerin var olageldiğini belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, kendilerine karşı Türklerin bir sempatisi olduğunu belirtti.

   Başkan Şahin, bu iyi ilişkilerin her iki toplum için daha da geliştirilerek büyümesini ve olumlu katkıda bulunmasını umut ettiklerini söyledi. Bu gezinin düzenlenmesinde katkı sağlayan DOKA İDB Başkanı Fatih Ege’ye de teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Şahin, “İnşallah bu gezinin olumlu sonuçlarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

    DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) İDB (İzleme ve Değerlendirme Birimi) başkanı Fatih Ege, bölgenin her yönden kalkınması için çalıştıklarını ifade ederek, bu bölgeye değer katacak her projeye destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

    Kendisinin de Bafralı olduğuna değinen Ege konuşmasında şunları kaydetti:

    “Misafirlerimiz ile ilçemizde iki günlük gezi ve incelemelerde bulunacağız. İlk gün şehir turu yaptık ve Bafra Müzemizi ziyaret ettik. İkinci gün ise Kuş Cenneti, İkiztepe Kazı Alanı, Asar Kale Kaya Mezarları, kendilerinin de kredi desteği ile yapılan Altınkaya Barajı’nı ve baraj göllerini ziyaret edeceğiz. Son olarak Organik Köy diye bilinen Sürmeli Mahallemizi de ziyaret ederek gezimiz sona erecek. Biz burada ilçemizde son zamanlarda gelişmekte olan turizm hareketinin uzak doğu ülkelerinde yayılmasını sağlamak ve onlara buralardaki doğal güzellikleri, tarihi emanetleri tanıtarak ilçemizin turizmine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Japonlar da bu işe çok önem veriyorlar. Ekibin içerisinde proje uzmanları, turizmciler de var. Onlar bu gezideki gözlemlerini not edecekler. Dolayısıyla gerek Japonya’da gerek Türkiye’de yaşayan Japonlara tanıtımlar yapacaklar. Bu başlangıçtan sonra umarım ilerleyen dönemlerde daha geniş kafilelerle Japon misafirlerimiz gezi düzenleyeceklerdir.”

    Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı Ankara Ofisinde görev yapan misafirler de kendilerini ağırlayan Başkan Şahin’e gösterdikleri alakadan dolayı teşekkür ederek yemekte ikram edilen Bafra Pidesi’ni de çok beğendiklerini dile getirdiler.

    Japon heyet ayrıca Başkan Şahin’e, başkan Şahin’de misafirlerine günün anısına hediye takdiminde bulundular. Program çekilen hatıra fotoğrafının sonrasında sona erdi.

     Programda Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Genç İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, şehir dışında farklı sektörlerde hizmet veren işadamları da hazır bulundu.

     NAMIK AZGIN 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER