BAFRA KIZILIRMAK İLKÖĞRETİM’DE KAN BAĞIŞI SEMİNERİ

Kızılay Samsun Bölge Kan Merkezi Kan Bağışçısı kazanım uzmanı Alper Candan, Bafra Kızılırmak İlköğretimde 8.Sınıf Öğrencilerine ve öğretmenlere Kızılay ve Güvenlik Kan Bağışı Hakkında bilgi verdi.

BAFRA KIZILIRMAK İLKÖĞRETİM’DE KAN BAĞIŞI SEMİNERİ

    Uzman Alper Candan, tamamen kendi özgür iradesi ile hiçbir maddi çıkar beklemeyen kişilerin gönüllü kan bağışçısı olduğunu söyledi. 

         KAN BAĞIŞI VE KAN BAĞIŞININ TOPLUMDAKİ ÖNEMİ ANLATILDI

    Kan bağışçısı kazanım uzmanı Alper Candan,  Bafra Kızılırmak İlköğretim Okulunda öğrencilere ve öğretmenlere verdiği konferansta, kan bağışının önemine ve insan sağlığına olan faydalarına değindi.

     Kızılay Samsun Bölge Kan Merkezi Kan Bağışçısı kazanım uzmanı Alper Candan, Kızılay'ın çalışmaları, faaliyetleri ve kan bilinci hakkında öğrencilere bilgilendirme eğitimi yaptı.

    Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alper Candan verdiği konferansta kan bağışının önemine ve insan sağlığına olan faydalarına değindi. Kızılay'ın 1868 Yılında Osmanlı İmparatorluğu zamanında, yaralı askerlere yardım amacıyla kurulduğunu belirten Kızılay Samsun Bölge Kan Merkezi Kan Bağışçısı kazanım uzmanı Alper Candan," Kızılay'ın bugünkü ismini 1935 yılında Atatürk koymuştur. Vizyonu; ulusal ve uluslararası hizmet kalitesini geliştiren bir insani yardım kuruluşu olarak hizmet vermektir. Türkiye de ilk kan bankaları 1957 yılında kurulmuştur. Biz millet olarak paylaşımcıyızdır. Kan vermiyorsak bilmediğimizden vermiyoruz.2005 yılından itibaren Sağlık Bakanlığının Gözetiminde,'Ulusal Güvenli Kan Temini programını' Kızılay yürütüyor" dedi. 

     Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alper Candan,"2015 yılında bu hedefimize ulaşmak istiyoruz. Merkezimizde alınan kanlar 4 ayrı testten geçirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kan vermek kesinlikle insan sağlığına zararlı değildir. Kan çok değerlidir ve tek kaynağı insandır" diye konuştu.

         NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER