Kırmızı Et Üreticileri Birliği Binası,Törenle Açıldı

Samsun ve ilçeleri Kırmızı Er Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Birliğin 2005 tarihinde, 37 kurucu üyenin bir araya gelerek Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği adı altında kurulduğunu ve faaliyete başladığını,2011 Olağanüstü genel kurulla birlikte faaliyetlerinin diğer ilçelere de ulaştığını dile getirdi.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Binası,Törenle Açıldı

      2012 yılında birliğin Samsun ili merkez olmak üzere ilçelerine de hizmet verdiğini belirten Samsun ve ilçeleri Kırmızı Er Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan," İlçemize geldiği günden bugüne kadar, hayvancılık alanında her türlü desteği bizlerden esirgemeyen çiftçi dostu sayın kaymakamımıza, ilçemize kazandırdığı son derece modern mezbahane ve Kapalı Hayvan Pazarı ile her zaman yanımızda yer alan sayın belediye başkanımıza, son yıllarda ilimiz tarımının önderi olmuş projeleri, hoşgörüleri ile her zaman üreticilere destek vermiş Samsun Gıda Tarım Hayvancılık il Müdürümüz Kadir Güven beye ve ekibinde, şahsında Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü Şube Müdürleri ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Üreticilerimize her zaman kapılarını açık tutan geçe gündüz demeden çiftçi için çalışan Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürlüğümüze ve kurum personeline ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Teşrifleri ile bizleri onurlandıran Genel Müdürlüğümüze, daire başkanımıza ve bölge müdürümüze ve bakanlık yetkililerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım. Burada açılımını yaptığımız binamız, Bafra Ziraat Odası Başkanlığına aittir. Birliğimizin kuruluşundan başlamak üzere bugüne kadar birliğimize desteğini esirgemeyen, bizleri yalnız bırakmayan Bafra Ziraat Odası Başkanı Saat Karagöl'e ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin devamı bölge hayvancılığı için bir ışık olacaktır" dedi.

    2012 yılında yaşadıkları acı tecrübeleri bir daha yaşamayacaklarını belirten Samsun ve ilçeleri Kırmızı Er Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan,"Hayvancılıkta büyük işletmelerin sürekli kazandığı, küçük işletmelerin ise, kaybettiği söyleniyor. Birliğimizin imkanları elverdiğinde, ilerleyen süreçte diğer ilçelere de, şube açmak suretiyle orada görevlilerimize daha yakın olmak için elimizden gelen çabayı sarf etmekteyiz" diye konuştu.

    Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç," Merkez birliğinin kuruluşundan bugüne kadar devamlı yanımızda olan ve çok girişken, çalışkan olan Erdal Doğan'ın başkanımızın bugün yanında olmak istedik. Buraya katılım için geldiniz. Katılan herkese teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Allah hayırlı etsin" şeklinde konuştu.

    Samsun Gıda Tarım, Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun bölgesinde 330 bin civarında büyükbaş hayvancılık, 20 bin civarında manda varlığı,175 bin civarında da küçükbaş hayvanın var olduğunu söyledi.  Küçükbaş hayvancılık konusunda sıkıntının var olduğunu belirten Samsun Gıda Tarım, Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Hem büyükbaş hayvancılığın iyileştirilmesi, küçükbaş hayvancılığı varlığının da artırılarak, inşallah bütün çalışmalarımız hep beraber olacaktır" dedi.

     Enerji, su ve tarımın önemli olduğunu vurgulayan Ev ve Süt Kurumu (ESK)  Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu," Büyüyoruz, Avrupa'da ilk sıraya geldik. Dünya da daha önemli yerlere geliyoruz. Her şey çok mu güzel, sorunlarımızda var, yapacağımız işlerde var. Hayvancılıkta güzel şart lazımdır. Biz, burada bulunan besicilerin, değerli insanların hizmetkârıyız. Bizim işimiz, bu memlekette hayvancılıkla uğraşan, tarımla uğraşan insanların işini kolaylaştırabilmektir. Türkiye'de besicilik işiyle uğraşan insanların yüzde 75'inin sahip olduğu hayvan 10 başın altındadır. Onun için güçleri birleştirmek zorundayız. Ortak hareket etmek zorundayız" diye konuştu.

      Bafra'da tarım ve hayvancılık açısından büyük imkanların var olduğunu belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, hükümetin tarım ve hayvancılıkta büyük desteklerinin var olduğunu, her zaman tarım ve hayvancılıkla uğraşanların yanında olduklarını, Bafra'da tarım ve hayvancılığın gelişmesi açısından büyük bir adım atılacağına inandığını söyledi.

      Bu açılışın bir platformun konuşması gibi olduğunu belirten Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise," Erdal Başkanımızın ne kadar ilgi gördüğünü, arkadaşımızın ne kadar çalıştığını görerek, buradan onu ve yönetimini kutluyorum. Bafra'dan başladıkları yolculuğa, Samsun İlçelerinin tamamını kapsayacak şekilde yapılan çalışma takdire şayandır. Saha da ne var? Çiftçi ne yapıyor? Sizlerin talepleri nelerdir? Başkanların ve çiftçilerin taleplerini tanıma fırsatı bulacağız. Başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.   

      Kurdele kesiminden sonra ikramlar yapılarak hayırlı olsun temennilerinde bulunuldu.

      NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER