BAFRA’DA, ‘BABA DESTEK EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI

Bafra’da, Milli Eğitim Bakanlığının ‘Hayat Boyu Öğrenme’ projesi kapsamında, AÇEV tarafından hazırlanan ‘Baba Destek Eğitimi’ kursu ilgi gördü.

BAFRA’DA, ‘BABA DESTEK EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI

       590 davetiye, 60 veli katılımla, ilk tanıtım toplantısı yapıldı. 34 gönüllü baba ile 2 gurup Baba Destek Eğitimi kursumuz başladı.

     7-11 YAŞ BABA DESTEK EĞİTİMİ KURSU BAFRA İSMET İNÖNÜ İLKOKULUNDA

İKİ GRUP HALİNDE DEVAM EDİYOR

     12 Haftalık babalar veya baba adayları ebeveyn eğitim program çarşamba ve Cuma akşamları saat:19:00 -21:30 saatleri arasında iki ayrı kurs olarak uygulanacak.

     BADEP eğitimcilerimizden Coşkun Özkal ilk oturumunu yaptı. Ali Özkök ise, aynı saatlerde Bafra İsmet İnönü İlkokulunda, Cuma akşamı başlatacak. Kursun 2 haftası da sadece anneler veya anne adaylarına olacak.

     Bu toplantılarda çocuğun gelişimini ve bu gelişimi desteklemek için baba olarak yapabilecekler konuşuluyor.

     Eğitimci Coşkun Özkal,” Tarafımızdan getirilen bilgiler babaların tecrübeleriyle birleştirilerek, uygulanabilir olmaktadır. Annelere okumaları için mektuplar, çocuklara öyküler gönderilmekte sınıfta anlatılanların özetleri olan eklerle eşlerin de okumaları sağlanarak anne babaların çocuklarına karşı ortak tutum takınmaları birlikte tutarlı davranmaları sağlanmaktadır.

Anne ve baba olarak çocukların gelişimini olumlu yönde destekleyebilir, onlara farklı fırsatlar sağlayabilir ve onlarla güçlü bir ilişki kurabilirseniz, onların doğuştan sahip oldukları özellikleri bütünüyle kullanabilmelerine yardımcı olabilirsiniz” dedi.  

     10 Haziran 2015 tarihinde sona erecek olan ’07-11 Yaş Baba Destek Eğitimi Kursu’nda eğitimci olarak Bafra İsmet İnönü ilkokulunda BADEP eğitimcileri Coşkun Özkal ve Ali Özkök görev yapıyor.

     Eğitime katılan babalar; tanışma ve babanın rolü, aile tutumları, dinleme ve anlama, aile tutumları 2 demokratik ilişki empati, anne oturumu, olumlu davranış geliştirme, anne oturumu 2, sosyal duygusal gelişim, zihinsel gelişim, okul arkadaşları ve baba, bedensel ve cinsel gelişim, çocuklarla zaman geçirmek ve oyun, yaşam zorlukları ve baba, çocuğun sorumluluk kazanması konusunda 14 haftalı baba eğitimi kursu alacaklar.  

     NAMIK AZGIN 

           

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER