banner223

Özel MEDİBAFRA HASTANESİNDE ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Özel MediBafra Hastanesi çalışanlarına organ bağışı konusunda seminer verdi.

Özel MEDİBAFRA HASTANESİNDE ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

      Özel MediBafra Hastanesinde verilen seminerinde bir konuşma yapan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, organ nakli bekleyen hasta durumu, beyin ölümü tanısı ve organ bağışı konusunu anlattı.

     Dr. Aytaç Akın, "Organ bağışı kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra başka hastaların tedavisi için organların kullanılmasına izin verilmesidir ve 18 yaşını doldurmuş akıl sağlığı yerinde olan herkes organlarını bağışlayabilir. Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmuştur. Beyin ölümü tanısı almış kişilerin hayata dönmesi mümkün değildir. Yoğun bakım ünitelerinde verilen tüm tıbbi desteğe rağmen ortalama 24-36 saat sonra diğer hayati organlarda fonksiyonlarını kaybederler. Şuanda Ülkemizde organ nakline ihtiyacı olan çok fazla insan var ve dinimizce organ nakli caizdir.  Özellikle sizlerle bu konuda uyumlu bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Gerekli hassasiyeti gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim" dedi.

      Organ bağışının bir başka hayata her zaman umut olduğunu belirten Dr. Aytaç Akın, “Organ bağışı, kişinin hayatta iken, serbest idaresi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra başka hastaların tedavisi için organlarının kullanılmasına izin verilmesidir” diye konuştu.
     Seminere Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Özel MediBafra Hastanesi İşletme Müdürü Şafak Aygün, Özel MediBafra Hastanesi Başhekim Hamiyet Çağlı, hastane doktorları ve personeli katıldı.
       NAMIK AZGIN 



Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER