SAMKON'DAN FESHANEDE 8. SAMSUN TANITIM GÜNLERİNE DAVET

SAMKON, Başkanları İstanbul Feshane'deki Tanıtım Günlerine Davet Etti.

SAMKON'DAN FESHANEDE 8. SAMSUN TANITIM GÜNLERİNE DAVET

       Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H.Kaya Aşçı, yönetim kurulu üyeleri ile federasyon başkanları, Samsun valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’i ziyaret ederek,  2-3-4 ve 5 Nisan 2015 tarihleri arasında, İstanbul-Feshane'de düzenlenecek olan 8. Samsun Tanıtım Günlerine makamlarında ziyaret ederek, davetiyelerini verip, davet ettiler.

      Ziyaretlerde,  Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H.Kaya Aşçı, SAMKON Genel Başkan vekili Hüseyin Eroğlu, Bafra Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Hacıoğlu, Genel Sekreter Mustafa Bilgin, İstanbul Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fikret Bıyık, SAMKON Kültür Komisyon Başkan yardımcısı Osman Öğütçü, İSTAŞ Karadeniz Bölge Koordinatörü Selçuk Aşçı, AST Ajans Başkanı Fatih Aşçı, Samsun Bölge Başkanı Savaş Aydın, İstanbul-Çarşamba Dernekler Federasyonu Başkanı Hayati Sözen ve Havza Dernekler Federasyonu Başkanı Enver Şahin de hazır bulundu.

                          SAMSUN’UN DEĞERLERİ TÜRKİYE İLE PAYLAŞACAK 

     SAMKON heyeti, ilk ziyaretini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf  Ziya Yılmaz'a yaptı.

      SAMKON'un, İstanbul'da Samsun'un tanıtımında büyük bir görevi üstlendiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konfederasyon yönetiminin ve federasyon başkanlarının çalışmalarını ilgiyle ve beğeni ile takip ettiğini söyledi.

       Samsun'a hizmet için büyük bir özveri örneği sergilendiğini ifade eden Başkan Yılmaz, 8. Samsun Tanıtım Günleri organizasyonu için elinden gelen bütün katkıyı vereceğini ifade etti.

       Daha sonra SAMKON heyeti, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret ettiler.   

        Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni Türkiye, yeni güç iyi anlaşılmalı. Dünyada artık yeni şehirler oluşuyor. Samsun'u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Samsun'u Yeni Türkiye'ye öncü bir şehir yapmalıyız" dedi.

       Ziyarette; SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, Canik Belediye Başkan Osman Genç'e 2-5 Nisan tarihleri arasında İstanbul-Feshane’de düzenlenecek olan 8. Samsun Tanıtım Günleri davetiyesini verdi.

      Geleceğin Samsun'unu oluşturmada sivil toplum örgütlerinin önemli yer tuttuğuna işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun'u Yeni Türkiye'ye öncü bir şehir yapmalıyız. Şehrimizde ulaşım ve coğrafi konum başta olmak üzere çok önemli avantajlar vardır. Bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Hükümetimizin de desteğiyle, Samsun'u şehrin tüm dinamikleri ile birlikte sağlanacak ortak akılla bulunduğu yerden çok daha ileriye hep birlikte götürebiliriz. Şehirlerin sürekli kendilerini yenilediği, geliştiği günümüzde biz de kabuğumuza çekilip dar düşünemeyiz. Kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Yeni Türkiye, yeni güç iyi anlaşılmalı. Dünyada artık yeni şehirler oluşuyor. Samsun'u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Artık dünyada yeni şehirler oluşuyor. Samsun'u Yeni Türkiye'ye öncü bir şehir yapmalıyız. Şehrimizi bu hedeflere ulaştırabilmemiz için en büyük ihtiyacımız birlikteliktir. Sivil toplum kuruluşlarımız ne kadar gelişirse, şehrin gelişimine ne kadar katkı sunabilirse şehrimiz de o oranda gelişir. Biz şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmaya, birlikteliğe destek veriyoruz. Bu manada İstanbul'da düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri'ni, şehrimizin tanıtımı açısından önemsiyoruz" diye konuştu.

    SAMKON heyeti,  Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı makamında ziyaret etti. Taşçı, Feshane’de gerçekleştirilen Samsun Tanıtım Günleri’nin kentin tanıtımı adına önemli olduğunu belirterek başarılar diledi.

    Başkan Taşçı, Atakum ilçesinin de aynı etkinlik kapsamında İstanbul’a tanıtılmasından gurur duyacağını ifade ederek, “Şehrimiz için ciddi hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmek adına tanıtımın son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Atakum Belediyesi olarak bu etkinlikte ilçemizin adını daha geniş kitlelere duyurmaktan gurur duyarız" şeklinde konuştu.

      SAMKON heyeti, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u ziyaret ettiler. Başkan Tok, SAMKON heyetinin ziyaretinde davetinden memnuniyeti belirterek,"İlkadım Belediyesi olarak, ilçemizi Feshanede temsil edeceğiz" dedi.

      SAMKON heyeti, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'i makamında ziyaret ettiler.

      SAMKON Genel Bakanı Kaya Aşçı ve heyeti, AK Parti Samsun il başkanlığına yeni seçilen Muharrem Göksel'e 'hayırlı olsun' temennisinden sonra görevinde başarılar dileyerek, İstanbul-Feshanede yapılacak olan ‘Samsun Tanıtım Günleri’ davetiyesini verdiler.

      SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı ise, İstanbul'da olmalarına rağmen Samsun'un tanıtımı konusunda yoğun emek harcadıklarını belirterek,"Gençlerimize memleketlerine gidip büyüklerinin yaşadıkları yerleri görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Bunun haricinde yapılacak ne tür hizmet ve katkı varsa, hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Emeklerimizin neticelerini de alıyoruz. Son yıllarda Samsun'un tanıtımı anlamında büyük mesafe kat ettik. Önümüzdeki yıllarda daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Bafra’da başlayan iş hayatıma İstanbul'da devam ettim. İş hayatımın yanında, 10 yıldır, İstanbul'da, birçok sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundum. Bayrampaşa Bafralılar Derneği'nde başladığım sivil toplum kuruluşları faaliyetlerime SADEF Samsun Dernekler Federasyonunda 5 yıl süre ile genel başkanlık yaparak devam ettim. 400'e yakın derneğin ve 8 federasyonun oluşturduğu, Samsunluların tek çatı altında birleştiği SAMKON Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu genel başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Samsun'un 17 ilçesinin dernek federasyon başkanları ile Samsun-İstanbul arasında iletişimde bir köprü görevi sürdürdük. Sürdürdüğümüz bu yıllar içerisinde sosyal, kültürel, eğitim, ekonomik yönden gelişmesinde yatırımları gerçekleştirdik. İstanbul’da 450 bine yakın Samsun'lu var. İstanbul’da ilçe belediyelerinde belediye meclis üyeliği görevi yapan hemşehrilerimiz bulunuyor.400'e yakın dernek başkanları artık İstanbul'da, Samsun'luları temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekili olarak temsil edilmek zamanının geldiğini belirtip, bana 7 Haziran 2015'de yapılacak olan genel seçimde aday adayı olmamı istediler. Bende, onların yoğun baskılara tarafsız kalmamak için İstanbul 3.Bölge AK Parti'den aday adayı başvurusunda bulundum. Allah nasip eder, listede aday olup, milletvekili seçilirsem; bu birikimlerimi ülkeme hizmet ederek, faydalı olmayı istiyorum. Çıktığım bu yolda, tüm hemşehrilerimin ve İstanbulluların desteğini bekliyorum" dedi.   

     AK Parti Samsun il Başkanı Muharrem Göksel, Kaya Aşçı'ya çıktığı bu yolda başarılar diledi. 

     SAMSKON heyeti ziyaretlerini Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası başkanı Sinan Çakır'ı makamında ziyaret ettiler.

    Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un marka olan ürünlerinin Feshane'deki reyonlarda teşhir edilmesi için firma sahipleri ile görüşüp, tanıtım günlerine katılacaklarını belirterek, "Bu davetinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

     SAMKON heyeti, en son olarak Samsun valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti. SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, İstanbul-Feshane'de, 8.'incisi düzenlenecek olan 'Samsun Tanıtım Günleri' hakkında bilgi sunup, daha önce düzenledikleri tanıtım günlerine, daha önceki Samsun Valilerinin katıldıklarını, organizasyonda katkı sağladıklarını ifade etti.

     Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Böyle organizasyonlar Samsun'umuzu sosyal, kültürel, turizm, sanat, sanayi ürünlerinin tanıtımında çok faydalı olacağı düşüncesiyle, Samsun il ve ilçeleri olarak, Feshane’deki organizasyonda bulunmak için gerekli çalışmayı yapacağız. Bu organizasyondan dolayı sizleri kutluyor, davetinizden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

           NAMIK AZGIN 


  
 

         

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER