CHP'Lİ KADINLAR BAFRA'DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bafra ilçe teşkilatı kadın kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, parti binasında 'Çay Partisi' düzenledi.

CHP'Lİ KADINLAR BAFRA'DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

 Cumhuriyet Halk Partisi Bafra ilçe teşkilatı ve Kadın kolları tarafından organize edilen 'Çay Partisine' CHP Samsun Milletvekili aday adayları, ilçe teşkilatı ve CHP eski milletvekillerinden Onur Öymen'de katıldı.

       Çay partisine katılan bayanlara günün anlamına yönelik bir konuşma yapan CHP Bafra ilçe başkanı Nihat Oktay,"Bugün aramızda ülkemizin yetiştirdiği değerli insan büyük elçilik görevlerinde bulunan ve CHP'den milletvekilliği yapan Onur Öymen ve  7 Haziranda yapılacak olan genel seçim için aday adaylarımız Şaban Sevinç, Şevki Yılmaz, Recep Kılıç, Cengiz Sezgin'de bu anlamlı günde, aramızda bulunuyorlar. Onlarında, duygu ve düşüncelerini almak için sözü onlara bırakıyorum" dedi.

       CHP Samsun aday adayları kendilerini tanıtıp, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladılar.

       Onur Öymen'de yaptığı konuşmada, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Atatürk,Türk kadınına siyasi haklarını 1930'da verdirmişti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bir yandan Cumhuriyetin kadın hakları konusundaki kazanımlarını bir yandan da Türk kadınının bugün dünya kadınları arasındaki yerini değerlendirmemiz gerekiyor. Meclise girip Atatürk'e saldıranlar da,her şeyi ona borçludur. Atatürk Türkiye'de kadınlarımıza bu hakları verdiğinde,  Fransa 1944'de,İtalya 1946'da, Japonya 1945'de,İsviçre 1971'de, Yunanistan 1952'de, Çin 1947'de kadınlara bu hakları bizden nice yıllar sonra vermiştir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bütün bu eksiklerimizi açık yüreklilikle tartışmalı ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmenin yollarını bulmalıyız" diye konuştu.     

        CHP Bafra ilçe Kadın Kolları Başkanı Selma Devrim,"8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz kadın ve demokrasi buluşmasına şahsım ve partimiz adına hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum. Bir ülkede hukukun üstünlüğü yoksa, gerçek demokrasi yoksa, insan hakları da yoktur. Kadına nasıl davranıldığı, insana verilen önem ve değerin ölçüsü olduğu kadar, demokrasinin ulaştığı düzeyin de göstergesidir. AKP İktidarının iş başına gelmesiyle birlikte Türkiye'de kaygı verici gelişmelere karşı karşıya kalınmıştır. Kadın cinsiyeti konusunda hükümetin yetersizliğini duyarsızlığını hepimiz biliyor, görüyoruz. Kısa bir süre önce vahşice, barbarca katledilen Özgecan Kızımızın acısı hala kalbimizi yaralıyor.Bu iktidar döneminde kadınları ikinci sınıf gören bir zihniyet ülkemizde egemen olmaya başlamıştır.Kadınların hak ve özgürlükleri konusunda geri gidişten hepimiz derin kaygı duymaktayız. Kadınların karşılığı fiziki saldırılar ve tecavüzler artarken, nasıl çözümleneceği konusunda eğilmek yerine; üniversite gibi üst düzey kurumlarda toplumu yönlendiren adının başında profesör ünvanı bulunan kişilerin kadını hedef gösteren sözleri kaygı vericidir. Kadının nasıl giyinmesi nasıl davranması gerektiği üzerine, kadına giydirilen namus kavramı üzerinden baskı, özünde insan hak ve özgürlüklerine tümüyle aykırıdır. Kadın 'dekolte'siyle tecavüzcüye işaret eden son açıklama üzerine anlaşılmıştır ki; ilahiyat anlamında da dini çarpıtmadan yorumlayan aydın yetiştirilmesi zorunludur" dedi.   

       CHP Bafra ilçe Kadın Kolları Başkanı Selma Devrim,"Türkiye'de her gün ortalama 5 kadın hayatlarındaki erkekler tarafından herkesin  gözleri önünde katlediliyor.AKP iktidarında son yedi yılda 1400'lük artış gösteren kadın cinayetleri artık bir felaket boyutuna ulaşmıştır.Mahkemelerin, koltuk güçlerinin, yasaların koruyamadığı için öldürülen kadınların çoğunun ortak özelliği, şiddet gördükleri eşlerinden ya da sevgililerinden ayrılmak istemeleri ya da ayrılmış olmalarıdır. Kadınları katleden erkeklere uygulanan 'haksız tahrik indirimi', ülke nüfusu dikkate alındığında 5 bin civarında olması gereken sığınma evinin sayısının 50'yi bile bulmaması ve çıkarılan koruma amaçlı yasaların nedeniyle hiç uygulanmaması bu acı tablonun başlıca sorumlularıdır. Şiddet tehlikesi altında yaşanan kadınların acilen başvuracağı bir yardım merkezi yoktur. Can güvenliği nedeniyle kent değiştirmek istese; o zaman da barınma ve geçinme sorunları karşısına çıktıkta, çocukların eğitime devam etmesi ayrı bir sorun olmaktadır. Kısacası AKP iktidarında en temel hak olan yaşam hakkı elinden alınan kadınlara kederine razı olmak kalmaktadır. Bu kötü gidişe son vermek için kadınlarımızı kadın haklarının kazanılması ve geliştirilmesinde öncü rol oynayan Cumhuriyet Halk Partisi çatısında altında örgütlenerek haklarımız için mücadele etmeye, Türk kadınının gücünü göstermeye devam edeceğiz. Laiklik, demokrasi, hukuk devleti, kadının insan hakları Cumhuriyet Halk Partisinin ortak paydasıdır. Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak için Atatürk devrimleri yol haritasıdır.Türk kadınının toplumda hak ettiği yeri alması, gelişmiş ülkelerin kadınlarıyla aynı hak ve özgürlüklere ulaşıp bunları özgürce kullanabilmesi dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun" şeklinde konuştu.    

        Konuşmalardan sonra 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla hazırlanan pastayı,Onur Öymen, CHP kadın kolları başkanı Semra Devrim,CHP Bafra ilçe Teşkilatı yönetim kurulu üyelerinden Esra Deniz Karagöl birlikte kestiler.  

            NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER