Bafra'da Deprem

Bafra ilçesinde, gece saat 02.10 ile 02.24'te 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Bafralılara korku dolu anlar yaşattı.

Bafra'da Deprem

      Bafra ilçesinin Sahilkent Mahallesine yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki deprem hasara yol açmazken yörede oturanların büyük bölümünün uykuda olması nedeniyle hissedilmedi.

                                          BAFRA YİNE SALLANDI

      Bafra ilçesinin İsmetpaşa Mahallesi Gençler Sokakta ikamet eden 11 yaşındaki Alperen Azgın ise, “Sanki salıncakta sallanan gibi binanın sallandığını zannettim. İlk olarak oturdum. Korktuğumdan dolayı hemen babama ulaştım” dedi.

       Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 02.24'te merkez üssü Samsun açıkları olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Ancak bu rakam daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi̇ ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından revize edilerek 4.0 olduğu belirtildi. Deprem Samsun'un Bafra ilçe merkezinde, Altınova, Doğanca, Doyran, Yeniköy, Çetinkaya, Yakakent ve Alaçam'da da hissedildi. Sahil'in yaklaşık 2 mil açıklarında meydana geldiği belirtilen sarsıntı sonrasında, bölge halkının büyük çoğunluğu evlerini terk ederek bir süre dışarıda bekledi. 
    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssü Fener olan depremin, yerin 15 kilometre altında meydana geldiğini açıkladı. 4.0 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

        NAMIK AZGIN
  

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER