BAFRA’DA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bafra ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bafra Belediyesi tarafından, Büyük Parkta düzenlenen yemekli eğlence programında engelli platformu üyeleri gönüllerince eğlendi.

BAFRA’DA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

      Bafra Belediyesi tarafından organize edilen ve ilçede bulunan engellilerin toplumla kaynaşmasını amaçlayan etkinlikte, müzik dinletileri yapıldı.       Etkinlik öncesi   Anneler Günü  münasebetiyle Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin engelli bayanlara masa masa dolaşıp gül takdim etti.

     Bafra ilçesinde Asırlık Büyük Park'ta gerçekleştirilen etkinlikte engelliler gönüllerince eğlendi. Engelli vatandaşların kendileri için birer güç kaynağı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Zihni Şahin, onlara yönelik duyarlılıklarının had safhada olduğunu ifade etti.

      Bafra Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Engelliler Haftası etkinliğine, Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi Hacer Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Bafra Temsilciliği Başkanı İsmail Tabak, Türkiye  Sakatlar Derneği  Bafra Şube Başkanı Murat Ceylan ve çok sayıda davetli katıldı.

       Bafra Engelliler Platformu adına konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesinden Nesrin Yenen, "Hayatımıza her şey engel olabilir. Ellerimiz, ayaklarımız tutmayabilir ve yahutta gözlerimizde görmeyebilir. Engelimizin çok olması özgürlüğümüzün kısıtlanması demek değildir.10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla bizlerin her zaman yanında olan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'e, tüm engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bugünde burada bizleri ağırladılar, müteşekkiriz" dedi.

     Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'de engellilere hitaben yaptığı konuşmada," Gerçekten toplumda her türlü imkânı sahip olduğu halde, hep fiziksel olarak, hemde ekonomik olarak mutlu olmasını bilemeyen çok insanlar var. İnsanları önemli olan mutlu olmanın yollarını araştırması gerektirir. Derneklerde bir dayanışma teşekkül ettiniz. Bizlerde gerek Kaymakamlık olarak, gerek belediye olarak, her zaman imkanlar nispetinde sizlerin yanınızdayız, yanınızda olduk. İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak gören bir anlayışın mensupları olarak toplumumuzun bu kadar büyük bir bölümünü yakından ilgilendiren bu anlamlı haftada engelli vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız had safhadadır. Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik ve dayanışma duyguları da bunu öngörmektedir. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Günümüz çağdaşlık göstergeleri arasında yer alan eğitim, sağlık ve ekonomik gelişmişlik kavramları içinde olduğu kadar, insan haklarına ilişkin göstergelerde de özürlülerin durumu önem kazanmıştır" diye konuştu.

      Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı ise, "Belediyemizin organize ettiği engelliler haftası dolayısıyla, burada öğlen yemeğinde ve eğlencede birlikteyiz. Sizleri böyle birlik beraberlik içerisinde görmek, özellikle derneklerimizin bu tür faaliyetlerde, yekvücut olmaları, bir arada olmaları, bizi mutlu ediyor. Ben bu organizede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bafra'nın her yerinden gelen değerli arkadaşlarımızı, dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Sizlerin bu güzel gününüzü ve haftanızı paylaşıyoruz. 10-16 Mayıs Engelliler haftası hafta içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Dolayısıyla bugün burada bulunan tüm annelerin anneler gününü de tebrik ediyorum. Annelik kadının en gülcü olduğu yerdir ve tam bir karşılıksızdır. Ben annelerin anneler gününü ve engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını kutluyorum" şeklinde konuştu.

      Konuşmaların ardından yemeklerini yiyen davetliler, Bafra'mızın yetiştirdiği yerel sanatçılar sayesinde, canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Engelli davetliler de kimi zaman hüzünlendi kimi zaman dans etti.

          NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER