KIZILIRMAK BEŞYOL KUR’AN KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Bafra Müftülüğüne bağlı Kızılırmak Beşyol Kur’an Kursu ilgi görmeye devam ediyor. Kur’an ve dini eğitimler yapan Kızılırmak Beşyol Kur’an Kursu iki dönem içerisinde 120 yaşlıya Kur’an ve dini eğitimler yaptı.

 KIZILIRMAK BEŞYOL KUR’AN KURSUNA BÜYÜK İLGİ

       Kur'an, temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer alıyor. Kızılırmak Beşyol Kur'an Kursunda arkadaşları ile keyifli vakitler geçirdiklerini dile getiren yaşlı kursiyerler, Kur'an ve dini bilgileri öğrendiklerini söyledi.

     Merhum Hikmet Kaba'nın oğulları ve kızının daha önce Kızılırmak Mahallesi  Beşyol mevkiinde bulunan Ova Sürücü kursunun hizmet verdiği binayı Bafra Müftülüğüne Kur'an Kursu hizmetleri için hibe etmesiyle kısa zamanda Bafra ilçesi Müftüsü Burhan Keleş ve Kur'an Kursu hocaları Osman Demir, Kenan İleri, Mustafa Özyürek ve Ahmet Uzunköse'nin gayretleriyle, 2012-2013 yılı eğitim öğretim yılına yetiştirildi.

      Kursa kaydedilen memur, esnaf, emekli öğretmen yetişkin 120 kursiyer öğrencileriyle 09.04.2013 tarihinde tüm öğrencilerin katılımıyla okunan hatimlerinin dualarını yapmak için bir program düzenlendi.

      Programa yaşlı genç öğrencilerin ihlâslar ve Fatiha surelerini okumalarıyla ve Bafra Müftüsü Burhan Keleş'in genel bir değerlendirme konuşması ve ardından hatim duasıyla program devam etti. Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş,"Kur'anı Kerim okuyanda, okutanda önemlidir. Kötü işe destek veren kötüdür, iyi işe destek verende iyidir. İki türlü eğitim vardır. Bu eğitim türleri bilinçli ve bilinçsiz eğitimdir. Hayırlı olan insan başkalarını da düşünendir" dedi.

       Kursiyer öğrencilerin evlerinden getirdikleri yiyecekleri ikram etmeleriyle program son buldu. 2013-2014 Eğitim Öğretim sezonunda okulların tatil olmasından sonra Kızılırmak Beşyol Kur'an Kursunda küçük çocuklara eğitim verileceği bildirildi.

        Programa; Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Kur'an Kursu hocaları Osman Demir, Kenan İleri, Mustafa Özyürek, Ahmet Uzunköse ve kursiyerler katıldı.

          NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER