banner223

Bafra’da Engellilere Yönelik Türkiye’de 15.Sesli Kütüphane Açıldı

Bafra ilçesinde,’Engelleri Aşıyoruz’ projesi kapsamında, engellilere yönelik olarak, Türkiye’de 15. Sesli Kütüphane açıldı.

Bafra’da Engellilere Yönelik Türkiye’de 15.Sesli Kütüphane Açıldı

     Bafra Kaymakamlığı ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı projeleri arasında yer alan  ‘Engelleri Aşıyoruz’ projesi kapsamında,  Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesine görme engelli vatandaşların kullanması için konuşan kitaplık yaptırıldı.

                  OKA DESTEKLİ SESLİ KÜTÜPHANE HİZMETE AÇILDI

    Samsun Valisi İbrahim Şahin ve beraberindekiler Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesinde düzenlenen programa katıldı.

    Hasan Çakın Halk Kütüphanesinin Toplantı Salonunda öğrencilerin halk oyunları ile başlayan programda konuşan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlit Özen, OKA’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

     Özen, Türkiye’de 15. Sesli Kütüphanenin 133 bin lira proje sözleşmesinin 100 bin lirasının OKA tarafından karşılandığını söyledi. 

    Bafra ilçe Kaymakamı Halis Arslan ise yaptığı konuşmada,"Görme engellilerin kamu hizmetlerine erişimi sağlanması özellikle görme engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetleri erişimi konusunda bir engel daha kaldırılmış oldu" dedi.

     Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmada,"Engelleri Aşıyoruz sloganı yerine aslında 'engelleri kaldırıyoruz' olmalı. Engelleri aşmak onu bir şekilde başarıp aşma anlamına gelir ama engelin orada kaldığı anlamına gelir. 'Engelleri ortadan kaldırıyoruz' bir daha engel çıkmayacak anlamına gelir. Biz engelleri kaldırıyoruz yaparsak daha isabetli olur" diye konuştu. 

     Konuşmaların ardında sesli kütüphanenin açılışı yapıldı.

             NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER