Bafra'da Hayat Boyu Öğrenme Planlaması Toplantısı

Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı' gerçekleştirildi.

Bafra'da Hayat Boyu Öğrenme Planlaması Toplantısı

     Toplantıya Bafra Kaymakamı Halis Arslan,daire Müdürleri,Okul Müdürleri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul Müdürleri katıldı.
     Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız, 2014 yılında açılan kurslar ve 2015 yılında açılacak olan bin kursla, 15 bin kursiyer hedeflediklerini söyledi. 
      Yıldız, geçen senelere göre 2015 yılında şu anlık durum düzeyinin iyi olduğunu, yapılacak olan projelerle güzel başarılar elde edilmesini beklediklerini, 2015 yılında kurumları tarafından açılacak olan bin kursla 15 bin kursiyer hedeflediklerini söyledi.
                 "LAF VE EVRAK ÜRETMEK YERİNE PROJE ÜRETMELİYİZ"
       Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise yaptığı konuşmada, "İlçemizde sanayi ve Ticaret yönünden güzel seviyelere ulaşmış durumdayız ama Turizm  konusunda daha ileriye yönelik projeler hazırlamak gerekir. Bafra su cenneti olan ve her tarafı sularla çevrili bir yerdir. Unutulmaya yüz tutmuş sanat eserlerini ortaya çıkarmamız lazım. İlçemizin marka değerleri yok, marka olmak için sizlerin projeler yapmanız lazım. Öğrencilerin okul dışı eğitimi çok önemli ve bu arada veliler de eğitilmesi gerekiyor. Uçucu ve  Uyuşturucu  maddeler konusunda savaş  açmalıyız. Bu herkesin işi. Bunun üzerinde iyi durmak lazım. Laf ve evrak üretmek yerine proje üretmeliyiz. Evlilik öncesi eğitim çok önemli. Böyle eğitimler sonucunda evlilikler de ayrılıkların azalacağına inanıyorum. Evlenmeden önce kız ve erkeklere evlilik eğitimi verilmeli. Halk eğitim merkezine kurs açmak isteyenlerin hayali kurslar ve tabela kursları açmasınlar. Gerçekçi sonuç alacak kurslar açmalıyız" dedi.

           NAMIK AZGIN 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER