KAYMAKAM ARSLAN, " MAHALLELERDEKİ SORUNLAR YERİNDE ÇÖZÜME KAVUŞACAK"

Bafra Kaymakamı Halis Arslan,"Mahalledeki Sorunlar yerinde çözüme kavuşacak" dedi.

KAYMAKAM ARSLAN,

      Bafra Kaymakamı Halis Arslan önderliğinde, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Yedaş Müdürü Yasin Ceylan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum ve Toplum Sağlık Merkezinden Dr. Seçil Dursun ile mahalleri gezerek, incelemelerde bulundular.

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan, sırasıyla Kuşçular, Karaburç, Adaköy, Kalaycılı, Koruluk, Fener, Sahilkent, Kaygusuz, Emenli ve Harız mahallelerine gidildi.

     Bafra Kaymakamı Halis Arslan önderliğinde gerçekleştirilen mahalle gezilerinde ilk olarak Kuşçular mahallesinden başladı. Kaymakam Arslan, mahalle sakinleri tarafından mahallenin girişinde karşılandı. Kaymakam Arslan, mahalle sakinlerinin sorunları dinlendi.

     Mahalle sakinleri, sorunlar arasında yolların bozuk olduğu ana ve ara yolların çakıllanması gerektiğini, yol kenarlarına kaldırım yapılmasını ve yaya güvenliği için muhakkak yapılması gerektiğini elektrik yönünden sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.

                              KAYMAKAM ARSLAN 10 MAHALLE GEZDİ 

     Kaymakam Arslan bu yöneltilen sorunların birçoğunu bizler biliyoruz ama tabii ki; öbür mahallelerde olduğu gibi sizlerinde yol sorunlarınız var. Elektrik yönünden Yedaş’ın süratli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.  Tarımsal konularda yapılan projeleri yakından takip etmenizde fayda vardır” dedi.

    Karaburç mahallesine geçilerek inşaatı devam etmekte olan kuran kursu ve lojman inşaatın da incelemeler yapıldı.  Mahallede mevcut bulunan kanalizasyonların çalışır vaziyete geçirilmesi gerektiği görülürken, grup yolu olması nedeniyle yol genişletme yapılması, yolların bozukluğu ve elektrik yönünden sıkıntılar çekildiği görüldü.

     Fener Mahallesin de mahalle sakinleri tarafından imece usulü ile yapılan merkez mezarlığının etrafının beton duvarlarla örüldüğünü görmesi üzerine Kaymakam Arslan memnuniyetini dile getirdi. Kaymakam Arslan,”Bu yapılan çalışmanın tüm mahallelere örnek bir davranış olması lazım. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.

    Bafra Kaymakamı Halis Arslan,” Sahilkent mahallesinde ise sahil bandı koruma projesinin yapılması gerektiğin de hem tarımsal alanlar korunmuş olur ve bu arada ise sahile fıstık çamı ekimi yapılması da iyi olur.  21 Mart orman gününde burada bir bayram havasında hem şehit ve gaziler ile birlikte hatıra fıstık çamı dikimi töreni yapılması da güzel olur” diye konuştu.

    Mahalle gezilerinde son olarak ise; Harız mahallesine geçildi. Bu mahallede Kaymakam Halis Arslan ve mülki amirler büyük bir halk kitlesi ile karşılandı. Burada karşılaşılan sorunlar arasında yine yol ve elektrik oldu.  

    Bafra Kaymakamı Halis Arslan,”10 mahallemizi gezdik ve incelemelerde bulunduk. Genelde karşılaştığımız sorunlar hep aynı sorunlardı.  İncelemelerde bulunduğumuz bu mahallelerin grup yolu olması nedeniyle bir çok mahallemize gidiş ve gelişler de kullanılan güzergâh olduğunu gözlemledik.  Yol sorunu gözüken bu mahallerimize gerektiği şekilde yardımcı olmaya çalışacağız. Elektrik yönünden ise; Yedaş müdürü gerekli bilgileri mahalle sakinlerine verdi.  Bizler bu toplam da 10 mahallede gözüken sorunları yerinde gördük ve çözme konusunda da yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

                NAMIK AZGIN

           

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER