BAFRA’DA 31 BİN ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

Bafra ilçesinde, 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte ilçe genelinde, 27 bin ilkokul, ortaokul ve lise ve 4 bin yaygın öğrencisi karnelerini aldı.

BAFRA’DA 31 BİN ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

      Bafra’da, 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi kapanış töreni, Bafra Merkez ilkokulunda düzenlendi. Bafra’da 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci döneminin kapanması dolayısıyla ilçe genelinde 31 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

        Bafra Merkez İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen törene; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Kaymakamlığı Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

      BAFRA MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULUNDA EĞİTİME TEŞVİK ÖDÜLÜ 

      Bafra Merkez ilkokulunda Öğretmen Şinasi Önal Eğitim Teşvik Ödülü düzenlendi. 

      Bu yıl Bafra Merkez İlköğretim Okulunda başarılı olan öğrencilere yönelik birinci dönem töreninde, Merkez İlköğretim okulunda başarılı olan 39 öğrenciye Dr. Aytekin Timur tarafından gönderilen para ödülü, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Kaymakamlığı Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer tarafından öğrencilere takdim edildi.

      Bafra Merkez İlkokulu Müdürü Bilal Temel,2012 yılından itibaren öğrencilere burs, eğitim ve sanat eğitimi teşviki verildiğini, hiçbir başarının tesadüfü olmadığını ve hayatın bir sonuç değil, bir süreç olduğunu söyledi.

       Bafra Kaymakamı Halis Arslan İse, “Gelecekte makamlarımızı bırakacağımız, geleceğimizin teminatı, geleceğimizin güvencesi, şuanda hepimizin çiçeği sevgili çocuklar, bugün karne alacaksınız. Bu karne bizim ilk devrenin bir değerlendirmesi olacak, o karne aynı zaman da anne ve babalarında karnesi olacak, o karneleri anne ve babalarınıza gösteriniz. O karnelerin hepsinin güzel olduğunu düşünüyorum. Ola ki; karnelerinde zayıf olan arkadaşlarımız, çocuklarımız olabilir. Onlar asla bizi üzmeyecek, karnelerinde zayıfları olan öğrenciler üzülmesin. Karnesi çok iyi olanlarda sevinsinler. Bugüne kadar olduğu gibi, şu ana kadar sizin temelinize ilk harçı koyan, bu güzel atmosferin oluşmasında çok büyük desteklerini gördüğümüz öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tatilde öğrenciler eksik olanları bana göre tamamlayın. İkinci devreye daha güçlü gelin” dedi.   

       KARNELERİNİ ALAN ÖĞRENCİLER BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI     

       Öğrenciler,  2014-2015 eğitim yılının ilk yarısını tamamlayarak iki haftalık tatile çıktı. Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, öğrencilerden birinci tatilinde kendilerini yenilemesi gerektiğini önerdi.

        Karnesi iyi olanlar büyük sevinç yaşadı, zayıf olanlar ise ikinci dönem düzeltmek için daha çok çalışacağını belirtti. Karneleri dağıtan öğretmenler, takdir ve teşekkür alan öğrencileri tebrik etti, zayıfı olanların üzülmeden ikinci döneme biraz daha hazırlıklı gelmelerini istedi. 

         Tatilin iyi değerlendirilmesini isteyen öğretmenler, "Tatilde tabi ki gezeceksiniz ve eğleneceksiniz ama bol bol da kitap okuyacaksınız" dedi.

                 NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER