BAFRA’DA PROJELER YARIŞACAKLAR

Bafra İlçesinde bulunan kurumlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü personeli ve Halk Eğitim merkezi Usta öğreticilerine yönelik hibe destekli İpard programı hakkında bir toplantı yapıldı.

BAFRA’DA PROJELER YARIŞACAKLAR

        Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen ve Türkiye Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu görevlileri tarafından Bafra İlçesinde bulunan kurumlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü personeli ve Halk Eğitim merkezi Usta öğreticilerine yönelik hibe destekli İpard programı hakkında bir toplantı yapıldı.

       Proje konulu toplantı öncesi konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan ; “ Bugünkü yapılan toplantıya katılımın yüksek seviyede olması oldukça sevindirici bir durum. Proje hata payı olmayan ve neticesi alınan bir terimdir. Ben ilçeye geldiğim günden bu yana herkesin, her kurum ve kuruluşların projeler üretip faydası görünecek bu projelerde daha yüksek seviyelere gelinilmesini istemiştim. Şimdi ise baktığım da ilçemizde bulunan 3 adet kurumumuzun oldukça istekli olduklarını görüyorum. İlçemizde 3 tane ayrı ayrı zamanlar da projeler konulu paneller yapacağız. Bafra da bu konuda potansiyeli oldukça zengin bir ilçemiz. Bu proje konulu toplantılara sık sık katılmanız sizler açısından güzel sonuçlar elde edeceğinize inanıyorum” dedi.

      Akabinde TKDK den gelen personel katılımcılara konuşmalarını gerçekleştirirken yapılacak olan projelerin hangi konumda kapsama alınıp ve hangilerinin alınmadığını, ayrıca Bafra da, projelerden nasıl faydalanılabilir konularında konuşmalar yaptılar.

     Geçen sene 935 projede 9 ay içerisinde değerlendirilmeleri yapıldı.  Bu değerlendirmeler sonun da faydası görünecek olan proje sahipleri ile bir sözleşme yapılıp hemen yatırımlara başlanıyor. Bu zaman zarfı içerisinde gerekli koşullarda kontroller yapılıyor. Doğru görülen projeler konusunda ödemeleri yapılıyor.

    “Projeler 5 yıl süreyle takip edildiği, proje kapsamında olanlar 5 yıl vazgeçme hakları olduğu, 2015 yılı için proje kapsamına alınan birçok projeler bulunduğu bildirildi.

    Yetkililer, ‘Projelerden faydalanmak isteyenlerin projelerini hazırlayıp bizlere sundukları takdir de gerekli yardımcılığımızı gösteririz’ dediler.  

        NAMIK AZGIN

           

            

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER