BAFRA’NIN ELDAVUT MAHALLESİNDE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI

Samsun’un Bafra ilçesinin Eldavut Mahallesinde, Bafra Kaymakamlığı ve mahalle Muhtarlığı işbirliğinde yaptırılan ‘ Kültür Evi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

BAFRA’NIN ELDAVUT MAHALLESİNDE KÜLTÜR EVİ HİZMETE AÇILDI

    Bafra ilçesinin Eldavut Mahallesinde gerçekleşen Kültür evinin açılış törenine; Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır,BAFRA Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Derebey, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz,Bafra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Çalık,, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, ,Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, samsun Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Değirmenci,  Bafra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Karadeli ,Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra SYDV Müdürü Hasan İrer, Bafra Belediye Müdürleri,Bafra ilçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, mahalle sakinleri ve, ve öğrenciler katıldı.
    Eldavut Mahallesi Muhtarı Osman Tosuner, yaptığı açılış konuşmasında, ”Kaymakamımız köy gezilerinde tesadüfen Eldavut Mahallesine geldi. Mahallemizin Camisinin yanında karşılaştık. Bu binayı bna sordu. Bu binada tarım danışmanı çalışıyor ve 5 köye hitap ediyor dedim. Öğrenci var mı diye sordu. Efendim 40 tane öğrencimiz var dedim. Sana benim bir önerim var uygularmışsın dedi. Maddi değer yapamam ama manevi değer de varım dedim. Ben sana bir tane kütüphane ve 10 tane bilgisayar sözü veriyorum dedi. Ben o sözleri duyunca göklere uçtum. Bir gelmede 6 tane bilgi saray geldi. Sonradan 4 tane daha geldi. 1500-2000 kitanın arasında kitap var.  Ben bu topluluktan gurur duyuyorum” dedi.
    Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Tarih boyunca, milletler var olalı, devamlı milletler, mücadelesi halinde, tarih kayda geçmiştir. Günümüzde de bu milletler mücadelesi çok değişik safhalar da devam etmekte, milletlerin mücadelesinde, bilimi teknolojiyi, iyi kullanan, onu yakalayan milletler her zaman çok gelişmiş, ama yakalayamayan milletlerde geri kalmış ve her zaman sömürülmüştür.  O bakımdan bugün ülkemizde gerçekten bilimsel olarak her alanda gelişmeler var.” diye konuştu.
    Bafra kaymakamı Halis Arslan ise, “Bilimle, teknoloji ile donatılmış bu çocuklarımız, pozitif ilimlerin ışığında uluslar arası yayabilecekleri her yarışmada, Türk çocukları mutlaka galip geleceklerdir. Artık Eldavut dünyaya açılıyor. Dünya’da buraya geliyor. İnşallah bu köydeki belirli etkinlikler, olacak. Kısacası Eldavut Mahallesinin çocukları, bundan böyle, el ele kol kola, tatlı bir rekabete girmişlerdir.,hayırlı oldun. Eldavut Mahallesinde tatlı bir rekabet olacaktır. Bu rekabeti iyi kullanırsanız abat olusunuz.Bu bilgisayarlar çocuklarımızın emrindedir. Bizde çalışana, iş çok, tembele bahane çoktur arkadaşlar” şeklinde konuştu. NAMIK AZGIN  



Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER