Bafra'nın Kelebekleri ve Ağlayan Evler" Resim Sergisi

Bafra ilçesinde, ‘Bafra'nın Kelebekleri ve Ağlayan Evleri’ isimli resim sergisi açıldı.

Bafra'nın Kelebekleri ve Ağlayan Evler

     Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezi salonunda, Fotoğraf Sanatçısı Türkan Zengin Karaboğa ve Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin tarafından çekilen 41 resim davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

     BAFRA’NIN KELEBEKLERİ VE AĞLAYAN EVLERİ FOROĞRAF SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

         Serginin açılışını yapan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, tarafından yapıldı. Açılış töreni esnasında konuşma yapan Aytaç Akın , "Bafra'nın güzel değerlerini gösterdikleri için, bizlere uğraş alanlarına yönlendirdikleri için,  Bafra'nın doğal güzellikleri, bitki örtüsü ve özellikle uğraşılması gereken eski evlerine tadilat projesine yönlendirdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

           Fotoğraf Sanatçısı Türkan Zengin Karaboğa ise, "Sergimizde, toplam 41fotoğraf bulunuyor. Bunların yanı sıra 2 adet fotoğrafın altında da konuyu içeren yazımız var. Bu benim toplamda 10 yıldır çekmiş olduğum, uğraşmış olduğum kelebekler bir nevi araştırma sergisi oldu. Ayrıca fotoğrafların üzerinde kelebeklerin hepsinin isimleri yazılı. Bu sergi hazırlığı bir aylık bir çalışma sonucu meydana geldi. 1 ay boyunca kelebeklerin isimlerini araştırdık. İnternet sitelerinden, kitaplardan ve başka arkadaşlardan bu konuda destek aldık. Sonuç olarak  Bafra'nın ne kadar zengin bir yer olduğunu görme şansını yakalamış oldum. Doğa zenginliğimiz de oldukça fazla. Kelebek fotoğraflarının birçoğu Kızılırmak  Deltası ve Asri Mezarlık'ta çekildi. Evlerimizi de artık herkes biliyor gerçekten tadilata ihtiyacı olan restorasyona ihtiyacı olan evler. Değer kazandırabilirsek, sesimizi duyura bilirsek gerçekten hedefimize ulaşmış olacağız. Bugün sergi açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

            Gençlik Merkezi'nde düzenlenen sergi 3 gün açık kalacak.

       NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER