BASIN İLAN KURUMU’NUN BAFRA’DA GÖREV ALANI GENİŞLEDİ

Bafra ilçe Kaymakamı Ali Katırcı başkanlığında, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Bafra Kaymakamlığı Toplantı Salonunda daire müdürleriyle, bilgilendirme ve tanışma toplantısı yaptı.

BASIN İLAN KURUMU’NUN BAFRA’DA GÖREV ALANI GENİŞLEDİ

      Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, 1 Nisan 2014'ten itibaren ilçe gazetelerinde resmi ilan ve reklamların da Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayımlanacağını ve yeni bir dönemin başlayacağını belirtti.

      2014 yılı 191 kalem malzeme temini ihalesi işine ait, ihale ilanının 4734 sayılı kamu ihale kanununun 13.Maddesi uyarınca, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

        Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar,"Bizim bilgilendirme ve tanışma amacımızın esas konusunu bundan sonra Kamu kurumlarının ve gazetelerin tamamının muhatabı, Basın İlan Kurumu oluyor.  Hiçbir kamu kurumu hiçbir gazeteyle muhatap olmuyor. Hiçbir gazetede, hiçbir kamu kurumuyla muhatap olmuyor. Daire müdürleri bizimle muhatap olacaksınız. Bundan sonraki süreçte, özellikle ilçelerde, tam Bafra'da vasıflı gazete olduğu için gazeteler Bafra'da günlük çıkıyor. Bir sorun olmuyor. İlanlar 10 gün önceden elimizde olması gerekiyor. Kamu ihale kanunun 4734 sayılı kanununa göre, 13 Maddesi a,b,c maddeleri var. Orada ihalenin yapıldığı yerler var. Oradaki konulara lütfen dikkat edin. Biz, ihalenin bedellerini görmüyoruz. Yani ilan ilçede yayınlanması gerekiyorsa, ilçedeki gazetelere verilir. Ama burada herhangi bir yasa, kanun şunu şuna vereceksiniz diye demiyor. Mahkemelerde icra müdürleri tamamen yetkilidir. İstedikleri yere ilanı verebiliyorlar. İlanların 10 punto olmasına, yazı karakteriniz 10 punto olmasına dikkat ediniz. Yazılı bir şekilde, 10 gün önce bizim elimize geçmesi için dikkat edin.1 Nisan'a kadar Kaymakamlık yazı işleri ile devam edeceksiniz, ondan sonra 1 Nisan'dan itibaren Basın ilan Kurumuna yazıları göndereceksiniz. Belediyeler, mahkemeler ve döner sermeyeler, faturalı değil, peşin çalışır. Diğer bütün kamu kurumları faturalı müteakip çalışıyor. Basın İlan Kurumunun yasası budur" dedi.

    Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar,"Biz ilanlarınızı yayınladıktan sonra gazeteler fatura ile beraber, işlemleriyle beraber size gönderiyoruz. Makûs sürede ödemeyi yapıyorsunuz. Gazetelere biz parayı tahsil edelim, etmeyelim bir sonraki ay peşin olarak, iki taksitle ödemeleri yapıyoruz. Öncelikle ve özellikle dikkat edilmesi gereken konu, iş emirlerinde 10 punto olması ve 10 gün önceden bize belirtilmesidir. Eğer bu, gelmezse sorumluluk Basın ilan Kurumu değil, daire müdürlerindedir. Kamu ihale kurumu hakkınızda zimmet, işi yapan kişilerle alakalı zimmetler çıkarabilir. Dikkatli olmanızda fayda var. Ama zaruret halinde, 10 gün içerisinde, yani daha kısa süre içerisinde bize ulaştırabilirsiniz. Bizde yayınlatabiliriz. Tamamen her şey sizin elinizde, siz istediğiniz gazetede hakkına sahipsiniz. Biz, asla yayınlatma konusuna müdahale etmiyoruz. Şuan valilik mevzuatı aynen devam ediyor. Ancak ilde uyguladığımız kıstaslar çoktan katı ve disiplinlidir" diye konuştu.

     Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise, "İlan konusunda, Bafra'da yayınlanan gazeteler ön planda olacaktır. Bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum" şeklinde konuştu.

                                                                            NAMIK AZGIN                        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER