banner223

ÖZEL MEDİBAFRA HASTANESİNDEN ÖĞRENCİLERE KONFERANS

Bafra Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerine Özel MediBafra Hastanesinde Psikolog Aslı Polat tarafından Psikolojik Dayanıklılık konferansı verildi.

ÖZEL MEDİBAFRA HASTANESİNDEN ÖĞRENCİLERE KONFERANS

        Konferansa Bafra Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt, Okul öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

         Özel MediBafra Hastanesinde Psikolog Aslı Polat,"Her yaşın dönem özellikleri farklılıklar gösterebilir. Dönemler kendi içlerinde ortak özelliklere sahip oldukları gibi farklı özelliklere de sahip olabilirler. Çocuklar her yaşta farklı beceriler gösterebilir. Bu becerilerin farkında olmak gelişimimizin sağlıklı devam etmesi için önemlidir. Bu noktada ise farkındalık insanların içinde bulunduğu anı hissederek yaşamasını olumsuz düşüncelerinden uzaklaşmasını ve bu düşüncelerine ulaşmakta aceleci davranmayıp içinde olduğu anı yaşamayı öğrenme becerisidir. İçinde bulunduğumuz duygularımızın bazen farkında oluruz bazen ise olmayız ama onlar hep oradadır ve kendilerini bize hep hissetmeye çalışırlar. İnsanı insan yapan, beklide tüm diğer canlılardan ayıran özelliğimiz duygularımızdır. Her insan duygulara sahiptir ama önemli olan bunların farkında olmamızdır. Hayatımız boyunca olumlu ve olumsuz olaylarla mutlaka karşılaşırız.  Olumlular, sevdiklerimizin yanımızda olması, iyi bir aileye sahip olmak, arkadaşlarımızla paylaşımlarda bulunmak, derslerimizdeki başarımız, sınavlarımızın iyi geçmesi, sağlığımızın yerinde olması, sevdiğimiz oyunu oynamak, sevdiklerimize hediye vermek veya onlardan hediye almaktır. Olumsuz olaylar ise, Hastalıklar, yakınlarımızın kaybı, kazalar, anne ve babamızın ayrı yaşaması, doğal afetler gibi olaylardır. Bunlar hayatımızın her hangi bir döneminde karşımıza çıkabilir ve bu yaşadıklarımız sadece bizim başımıza gelmez.  Arkadaşlarımızın, annemizin, babamızın, dedemizin yada komşularımızın başına da gelebilir" dedi. 

             Özel MediBafra Hastanesinde Psikolog Aslı Polat," Ailenizle çevrenizle iyi ilişkiler kurabilirsiniz, başımıza gelen olayı değiştiremeyiz ama bu durumla başa çıkmayı öğrenebiliriz. Değişimlerin yaşamımızın bir parçası olduğunu unutmamalıyız. Bazı hedef ve hayallerimiz beklenmedik bir şekilde engellenebilir. Hedeflerimize doğru hareket etmekten hiç vaz geçmemeliyiz. Sorunlarla baş edemediğimiz zaman, olumsuz düşünmek yerine istediğimiz hedefe nasıl ulaşabileceğimizi düşünmeliyiz. Olaylardan kaçmak veya yok saymak yerine kararlı bir şekilde çözüme odaklanmalıyız. Başımıza gelen olumsuz bir olay karşısında kendinize dair başarılı olduğunuzu düşündüğünüz bir yeteneği geliştirin. Hayata dair umudunuzu, mutlu olma isteğinizi kaybetmeyin. Geleceğe mutlu düşüncelerle bakmak sizi daha güçlü yapar ve olumsuzlukları yenmenize yardımcı olur. Kendinize iyi bakın ve beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat edin. Size iyi gelen ve eğlendiren etkinlikler aktive edin" diye konuştu.

                                                                                              NAMIK AZGIN 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER