BAŞKAN MURZİOĞLU, DÜNYA BANKASI HEYETİNE GÖRÜŞ VERDİ

Dünya Bankası’nın uzmanlarından oluşan heyet, “Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi’ kapsamında Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret ederek, bölgesel yatırım hakkındaki görüşlerini aldı.

BAŞKAN MURZİOĞLU, DÜNYA BANKASI HEYETİNE GÖRÜŞ VERDİ

     Dünya Başkanı Uzmanları Ariel Melamud, Fernando Rojas, Can Selçuki ve Dış İlişkiler ve İletişim Danışmanı Bilgen Kahraman Aktekin, Kalkınma Bakanlığı’nın Dünya Bankası, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU) ve Kalkınma Ajansları ile işbirliği içerisinde yürüttüğü,  3 milyon AVRO bütçeli,  “Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi” kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile bir araya geldi. 
       Samsun’un ekonomik durumu ve yatırım ortamı hakkında heyetin sorularını cevaplayan Başkan Murzioğlu, bölgesel kalkınma için teşvik sisteminde bölgeler arası eşitlik yapılması taraftarı olduklarını söyledi. 
                             SAMSUN, TÜRKİYE’NİN KUZEYE AÇILAN KAPISI

        Samsun’un kalkınma adına öne çıkan unsurları olduğunu belirten Başkan Murzioğlu, “Samsun, hava, kara, deniz ve demiryolu ağına sahip Türkiye’nin dört ilinden bir tanesi. Türkiye’nin kuzeye açılan kapısı olan Samsun ayrıca, Karadeniz bölgesinin en büyük ve en gelişmiş bir kenti. Samsun, lojistik anlamında Türkiye’nin en önemli kentlerinden. Kentimiz ayrıca, iki büyük verimli ovasıyla önemli bir tarım kenti.  Samsun’da var olan ve ihracata da yönelebilecek tarımsal ürünlerin işlendiği tarıma dayalı sanayilerin daha da gelişmesi beklentimiz. Diğer yandan Samsun tıbbi cihazlar ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın üçüncü kümelenme merkezi konumundadır. Oda olarak ayrıca, medikal, mobilya ve gıda sektörlerine yönelik ur-ge proje çalışmalarımız devam etmektedir. Bizim en büyük sıkıntımız, istediğimiz ölçekte bir organize sanayi bölgesinin olmayışı. Eğer Samsun sanayisini bir yere getireceksek, iyi bir yerde yer bulmamız gerekiyor. Şehrin kanaat önderleriyle birlikte hep beraber el ele verip Samsun’a en az beş milyon metrekarenin üzerinde bir organize sanayi bulmamız gerekiyor. Demiryolu bağlantısı olan, limanı olan, havaalanına yakın, iyi bir karayolu bağlantısı olan bir yer bulmamız gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek yabancı yatırımcıların da bölgemize geleceğine inanıyorum. Bunun yanında yatırım ortamının iyileştirilmesi noktasında istikrar ortamı ve hükümet programları da en önemli argümanlardan bir tanesi” dedi. 
Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER