BAŞKAN YILMAZ: “BU AYRİYETLE GURUR DUYMALIYIZ”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti üyesi olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek; “Bu ayriyetle gurur duymalıyız” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “BU AYRİYETLE GURUR DUYMALIYIZ”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti üyesi olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek; “Bu ayriyetle gurur duymalıyız” dedi.

 

Partisinin Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen İL Danışma Meclisi toplantısına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada yaptığı konuşmada; “Bu ülkeye hangi hizmetleri yaptığımızı, hangi hizmetleri kazandırdığımızı birçok kez unutup bunun farkında olmaksızın yaşıyoruz gibi geliyor bana. Ben birkaç şey hatırlatacağım size, dün ana muhalefet başkanını il başkanlarına hitap ederken duydum daha doğrusu izleme fırsatım oldu. Şaşırdım ama inanın çok şaşırdım. Tabi onların geçmişle bugünü mukayese etme şansları yok gibi geliyor bana.” Dedi.

BEN BİLE İNANMADIM

15-20 sene öncesinin Türkiye’siyle bugünü mukayese etmek gibi bir evraka ya da bir bilgiye çok çabuk ulaşabildiğini dile getiren Başkan Yılmaz, “Çok iyi biliyorsunuz AK Parti iktidarı kuruldu. Ne dedi AK Parti önümüzdeki 5 senenin içinde 15 bin km. bölünmüş yol yapacağız. Samimi söylüyorum eski bir karayolcu olarak dedim ki bu rakam biraz fazla. Çünkü Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca 1923 den bu yana yaptığı 5 bin km. bölünmüş yol var. Sen önümüzdeki 5 sene içinde 15 bin km yapacağım dersen, insan ister istemez düşünmek, bir hesap yapmak zorunda kalıyor. Bu geçtiğimiz 5 sene içinde 15 bin km yapıldı, ondan sonraki süre içerisinde bir 10 bin km yol daha yapıldı. Şuanda Türkiye’nin 25 bin km bölünmüş yolu var. Bunu Ak Parti yaptı. Bunu dışarıdan birileri yapmadı. Geriye yaslanıp bir düşünün bu memleketi kurtaracağınızı söylüyorsunuz da bir çakılı çiviniz, 2 taşı üst üste koymuşluğunuz var mı? Bu ayriyetle gurur duymamız lazım. Ben çocukken evde aile büyükleri konuşuyordu akşamları falanca aile halkçıdır deniyordu, falancı demirkıratçıdır deniyordu. Birileri demirkıratçı yani demokrat partili Menderesin partisinden. Bizim için ne diyecekler biliyor musunuz 15 yıldır bu ayriyeti taşıdığımız bizim için diyecekler ki Tayyipçidir diyecekler.” Şeklinde konuştu.

KIYMETİNİ BİLMİYORUZ

Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin kurduğu partinin mensubu olmakla daha fazla gurur duymaları gerektiğini söyleyen Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde bitirdi; “Niye daha fazla bunu dile getirmiyoruz daha doğrusu bu şemsiyenin altında olmakla bulduğumuz bu değeri ve bu prestiji niye daha fazla aramızdaki safları sıklaştırmakla sevgiyi dostluğu geliştirmekte bunları kullanmıyoruz. Niye biliyor musunuz aslında içinde bulunduğumuz imkanların ve elde ettiğimiz bu büyük nimetin kıymetini de bilmiyoruz. Ama bu 15 Temmuz bize biraz hatırlattı ve karşılaştığımız her hain saldırı da buna benzer şeylerle hangi ayriyete mensup olduğumuzla ilgili bilincimizi yükseltmeye yeter diye düşünüyorum. Size bir örnek daha vermek istiyorum 2000 yılında Türkiye Cumhuriyetinin toplam 40 bin megabayt elektrik gücü vardı. Şimdi ne kadar biliyor musunuz, bu geçtiğimiz 15 sene içerisinde  buna 40 bin megabayt daha ilave oldu. 40 bin megabatyt enerji demek 40  milyar dolar demek. Türkiye bunu başardı. Bunu geçende Başbakanımız bir yerde söyledi de tüylerim diken diken oldu. 2023 hedefini gerçekleştirebilmemiz için  100 bin megabaytlık bir kapasiteye ulaşabilmemiz gerekiyor.”

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 09:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
R erken
R erken - 7 yıl Önce

Sayın başkanım bafraya unuttun yollarımız çok kötü hep çarşambaya tekkekoy çalışıyorum birazda bafraya hizmet etsen

SIRADAKİ HABER