BAŞKAN YILMAZ, ‘YÜREKLERİMİZ PARÇALANIYOR’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği sabah kahvaltısına katıldı.

BAŞKAN YILMAZ, ‘YÜREKLERİMİZ PARÇALANIYOR’

      Dernek bahçesinde düzenlenen organizasyona Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Vali yardımcıları, Eski Milletvekillerinden Cemal Alişan, ilçe Belediye Başkanları, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işadamları ve sanayiciler katıldı.

                             BAŞKAN YARDIMCISI ATALAY BİLGİ VERDİ
     Programın açılışında konuşma yapan Çarşambalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Saadettin Sarıoğlu, Dernek binasının yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere herkese teşekkür etti. Daha sonra söz alan Çarşambalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Rana Aka Atalay Derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
                      ‘ORTAYA BİR İRADE KOYMALARI GEREKİYOR’
      Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmada kahvaltıya katılımın yüksek olması sebebiyle dernek yönetimine ve katılımcılara teşekkür ederek; ”Bu günlerde ülke gündeminde olan terör saldırıları ile yüreklerimiz parçalanıyor. Artık bu işin sonunun hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin onlara yandaş duran, onlar bizim arka planımız diyen parti de dâhil şapkalarını önlerine koyarak bu işi bitirme yönünde ortaya bir irade koymaları gerekiyor. Hatta bunun zamanının da geçtiğini vurgulayarak söylemek istiyorum” dedi.
               ‘SICAK YÜZLER GÖRMEK İNSANI MUTLU EDİYOR’
       Şehitlere rahmet, ailelerine de sabırlar dileyen Başkan Yılmaz, “Böylesine can sıkan olayların, böylesine bizim yüreğimizi parçalayan olayların dışında, böyle güzel bir ortam ve sıcak yüzler görmek insanı mutlu ediyor, birbirini seven, birbirine güzel duygularla bakan hemşerilerin buluşmasıda bizi sevindiriyor, hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.
                   ‘ARTIK BİZ BU YOL İŞİNİ DÜŞÜNMEYECEĞİZ’
        Konuşmasında ilçelere yapılan hizmetlerden bahseden Başkan Yılmaz “Kasabalaşmış köyler yapmak istiyoruz. Yoluyla, içme suyuyla, sosyal yaşam alanlarıyla bir şehirden farkı olmayan köyler yapmak istiyoruz, çalışmalarımız hep bu yönde ilerliyor. Bu işe başlayalı yaklaşık bir yıl oldu sadece Çarşamba’da 85 köyde beton yol ve sıcak karışım asfalt yapmışız. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde köylerde grup yolu dahil bütün yollar beton ya da sıcak karışıma dönüşecek ve artık biz bu yol işini düşünmeyeceğiz. Artık başka şeylerle kalkınmayla, seracılıkla, kesme çiçekçilikle, mantar üretimiyle ve buna benzer kalkınmaya dönük iktisadi programları konuşmaya başlayacağız” dedi.
                  ‘HEDEFİMİZ 2016’NIN SONUNA KADAR’
        Büyükşehir Belediyesinin sadece şehir merkezinde çalışmadığını ifade eden Başkan Yılmaz; “Tüm ilçelerimizde ulaşımdan alt yapı hizmetlerine, turizmden kırsal kalkınmaya dönük hamleler yapıyoruz. Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde Samsun’un çehresi nasıl değiştiyse köylerimizin çehresini de adım adım değişmiş olarak göreceksiniz içiniz rahat olsun. Son olarak şunu söylemek istiyorum; hedefimiz 2016’nın sonuna kadar Samsunda 200 tane aydınlatmasıyla, asfalt ya da beton yoluyla ulaşım sorunu kalmamış, içinde spor alanları bulunan Kasabalaşmış Köyler yapacağız” şeklinde konuştu.
                  LİVANELİ'DEN BAŞKAN YILMAZ'A HEDİYE 
       Konuşmaların ardından geçtiğimiz öğretim yılında dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilen Çarşamba-Kumköy öğretmeni Dilek Livaneli, Başkan Yılmaz’ a Öğrencilerinin yazdığı ve tablo haline getirdiği bir şiiri hediye etti.
Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER