“BİLİNÇLİ TARIMLA KALİTE VE VERİM ARTTI”

Bafra ilçesi Sebze üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, iyi tarım uygulamaları çerçevesinde Bafra ovasında sebze üretiminde verim ve kalite artışının sağlandığını bildirdi.

“BİLİNÇLİ TARIMLA KALİTE VE VERİM ARTTI”

    Bilgiç, Bafra ovasında, Ağustosun 30'ında eskiden festivalin yapıldığını, şuan festivalin Ağustos ayında değil, yedinci ayında yapılması gerektiğini söyledi. 

                        "BAFRA KAVUNU VE KARPUZU BU YIL İYİ PARA ETTİ"

    Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç,"Şuanda Bafra ilçesinde sebzelerin fiyatı iyi, tabi biz örtü altına geçtiğimizden Bafra'da artık Ağustos ayı yok. Yedinci ay ve Ağustos ayında Bafra'da, Adana'nın boşluğunu da yaşıyoruz.3 Yıl muazzam olarak, Bafra'da Karpuz para ediyor. Planlı ekim yaptığımızdan dolayı bu yıl üretici memnun "dedi. 

     Bafra'da, karpuz artık 7 ayın 15'i ve Ağustos'un 5'i kadar olan boşluğu Türkiye'de, Bafra'nın doldurduğunu belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç,"Bafra, şuan karpuz ve kavun konusunda, en iyi şekilde boşluğu yakaladı. Şuan Kavun ve karpuz üreticisi memnun, erken çıkan kavunda da, çok güzel satışlarımız oldu. İnşallah böyle devam eder" diye konuştu.

             "BU SENE BAFRA KARPUZUNA VE KAVUNUNA İLGİ VAR"

      Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç, bu sezon Bafra kavunu ve karpuzunun iyi para edeceğini kaydetti.

     Bafra ovasında, sebze üretiminde, üreticinin de tüketicinin de her konuda kazandığını belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç,"Bir olalım, Bafra'da karpuzu kozak kestirmeyelim. Tüccarlar Bafra'da karpuzu kozak alıyorlar. Para ediyor diye olmadan karpuzun kesimini tarlada yapıyorlar. Bunun önüne her zaman geçmemiz lazım, eğer bunun önüne geçmediğimiz zaman Bafra karpuzunu önümüzdeki yıllarda kaybedebiliriz. Şuan üretici ve tüketici güzel kazanım var, herkes memnun, bence bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

                  "ERKEN EKİMLERLE, ERKEN DEĞERLENDİRMEK LAZIM"

     Bafra ovasında karpuz ve kavunda rekoltenin iyi olduğunu belirten Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Bilgiç,"Bu sene ben Bafra ovasında ilk kavun çıkaranlardanım. Bu sen 1 Lira 40 kuruş ile 1 Lira 30 kuruş arasında biz, çok kavun sattık. Şuanda açık tarlalarda kavun 30 kuruş, istenilen noktada satılamıyor. Şuan karpuz ve kavuniçin aranan zaman, boşlukları yakalayıp o zamana uygun ekimler yapmalıyız. Bafra'da, Gazianteplilerin karpuz ve kavun tarlasını dönüme göre aldığını, Ankaralıların müthiş bir şekilde, Bafra ovasından karpuz kaldırdığını bu yıl gördük. Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürlüğü Sebze ve Meyve Halinde çok boşluk var. Son çıkan hal yasası, halciden ve üreticiden yana hiç olumlu yönü yok. Herkes tarladan yükleyip gidiyor. Kimin ne yaptığı belli değil, biraz daha düzen olum önüne geçebilirsek, Bafra'yı sebze konusunda biraz daha yerlere getirebiliriz. Kaliteden de taviz yok" diye ifade etti.

             NAMIK AZGIN                

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER