banner221

“Çanakkale kurtuluşumuzun yolunu açmıştır”

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Çanakkale kurtuluşumuzun yolunu açmıştır”

           Mesajında 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümüne ulaşıldığına dikkati çeken Demir, şu ifadeleri kullandı;

           “18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın ortaya çıkış tarihidir. Türk tarihinin acı ve bir o kadar da şerefli hatıralarından biri olan bu tarihin şehitlerimize armağan edilmesi bizlere büyük bir gurur vermektedir. 'Çanakkale Geçilmez' sözlerinin söylendiği, kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin var oluş mücadelesinin temeli Çanakkale'de atılmıştır. Çanakkale’de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kurtuluşumuzun yolunu açmış ve aydınlatmıştır. Milli Şairimiz Mehmet Akif'in şu güzel ifadeleri hafızalardan hiç silinmesin; 'Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı! Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyaları aslan da bu cennet vatanı' Çanakkale’de elde ettiğimiz zafer, bir milletin üstelik şanlı bir milletin, yeniden küllerinden doğuşuna vesile olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu eşsiz destanı yazan gazilerimizin, şehitlerimizin, Mehmetçiklerimizin her birini rahmet ve minnetle anıyorum.”

           NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER