banner221

KIZILIRMAK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen törende, Kızılırmak Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale savaşında hayatını kaybeden tüm şehitleri andı.

KIZILIRMAK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

        Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen törene;

       Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Garnizon Komutanı binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit,  Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık ilçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş, Bafra İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Volkan Yıldırım, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Rahmi Şahin, Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz,  Engelli Dernekleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

         Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, açılış konuşması yapan Bafra Kızılırmak Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Demirkol,”Tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla can pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanı olarak insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Millet olarak yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı, dün olduğu gibi, bunun de işte bu ruh ve inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Çanakkale Zaferi, milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları bünyesinde barındırmaktadır. Vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğidir. Din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canını, malını hiç düşünmeden verilebileceğinin göstergesidir.

Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak, canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan, bilinmeyen yerlerde, “kefensiz, bazıları da mezar taşı dahi olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde” yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek, şehit polislerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda fedakâr ve cefakârca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimiz, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi. 

        Okullar arası " Çanakkale Ruhu" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Bafra Kaymakamı Halis  Arslan tarafından hediyeleri verildi.

 Program, öğrenciler tarafından seslendirilen şiirlerle devam etti. Okul korosu tarafından seslendirilen kahramanlık türküleri izleyicilerden büyük alkış aldı.

        Okul öğrencilerinin sahnelediği ‘Bismillah Koca Seyid’ şiiri eşliğinde drama gösterisi ve ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı tiyatro beğeni topladı.

NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER