ŞEHİTLERE VEFA

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi’nde, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında oluşturulan 'Şehitlere Vefa' adlı proje ile Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı ve şehit yakınları misafir edildi.

ŞEHİTLERE VEFA

         Programa Bafra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör’de katıldı.

        Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi müdürü Dursun Özcan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayan program, sabah saat 09.30’da misafirlerin, idareci ve öğretmenlerin bir arada kahvaltı etmesiyle devam etti. Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Akif Çelebi’nin okuduğu ve Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimizin ruhuna hediye edilen Yasin- i Şerifle programın birinci bölümü son buldu.

       Okul konferans salonunda düzenlenen programın ikinci bölümü Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi müdürü Dursun Özcan, bu buluşmanın Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerle günümüz gençleri arasında bir köprü oluşturduğunu belirtti.

         Bafra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör’ün konuşması, ardından Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Münire Ersin’in konuşmasıyla devam eden programda okul öğrencileri ile bir araya gelen şehit aileleri derneği üyeleri öğrencilere Şehitler derneğinin amaçlarını, faaliyetlerini, öğrencilerin nasıl destek verebileceğini anlatıldı.

          Programda öğrencilerin sorularını cevaplayan dernek üyeleri yaşadıklarını öğrencilerle paylaştığı duygulu anların yaşandığı program Bafra Altınkaya Anadolou Lisesi öğrencilerinin isteğiyle İstiklâl Marşı’nın okunması ile son buldu.

          NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER