Canik, Çanakkale’de 555 kişiyi şehitlerle buluşturdu

Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla Mavi Marmara Gemisi’yle Samsun’dan Çanakkale’ye giden çoğunluğu genç 555 kişi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında şehitler ile buluştu.

Canik, Çanakkale’de 555 kişiyi şehitlerle buluşturdu

 Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla Mavi Marmara Gemisi’yle Samsun’dan Çanakkale’ye giden çoğunluğu genç 555 kişi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında şehitler ile buluştu. Mavi Marmara ve Çanakkale ruhu bir arada yaşanırken, Başkan Osman Genç’te Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı.

Filistin’e yardım götürürken İsrail’in saldırısına uğrayan Mavi Marmara Gemisi, Canik Belediyesi’nin organizasyonuyla saldırıdan 5 yıl sonra çıktığı insanlık ve özgürlük yolculuğunda Samsun’un ardından Çanakkale’ye demir attı. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında kurtuluş şehri Samsun’dan çoğunluğu genç 555 kişiyi şehitler diyarı Çanakkale’de şehitlerle buluşturdu. Gemiyle birlikte Çanakkale’ye giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katıldı.

ÇANAKKALE’DE 100. YIL HEYECANI

18 Mart sabahı Mavi Marmara Gemisi’yle Gelibolu Limanı’na inen Çanakkale’nin Samsunlu misafirleri, şehitler diyarında Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunu birlikte yaşadı. Şehit kanlarıyla sulanan toprakları gezen 555 kişi, şehitlikleri gezip, şehitlerin ruhuna dualar ederken, duygusal anlar da yaşandı. Gün boyunca Çanakkale’de zaferin 100. Yıl heyecanını yerinde yaşayan 555 kişi, akşam ise Mavi Marmara Gemisi’yle İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. Samsun’dan giden Mavi Marmara yolcuları, İstanbul’dan Samsun’a dönecek.

BAŞKAN GENÇ RESMİ TÖRENE KATILDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mavi Marmara ve Çanakkale ruhunu birlikte yaşadıklarını belirterek, “Kurtuluş şehri Samsun’umuzdan ümmetin savaşının yaşandığı şehitler diyarı Çanakkale’de şehitlerimizi rahmetle anarken, zaferimizin 100. Yıl heyecanını da yaşadık. Canik Belediyesi olarak böyle anlamlı bir organizasyona imza atmanın onurunu yaşarken, böyle bir etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 16:47

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER