Çarşamba jeotermal protokolü imzalandı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ın girişimleriyle ilçede bulunan jeotermal kaynağın araştırılması için TPAO ile protokol imzalandı.

Çarşamba jeotermal protokolü imzalandı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait Çarşamba 1 kuyusundaki sıcak suyu ile ilgili protokol imzalandı. Yakında 72 derecelik sıcak suyun çıkartılması ve işlenmesi için çalışmalara başlanacak.

          AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleriyle başlatılan çalışmaların meyvesini alabilmek için girişimler sonuç vermeye başladı. Samsun Valiliği adına Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı ile protokolü imzaladı. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile yapılacak protokolden sonra Bin 830 metrede tespit edilen 72 derecelik suyun çıkartılması ve işlenmesi için çalışmalar yapılacak. 

                                SIRADA MTA PROTOKOLU VAR

          Protokolle ilgili açıklama yapan Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Çarşamba'ya, Samsun'a ve Karadeniz Bölgesi'ne hayırlı olmasını temenni etti. Demir, "Doğalgaz ve petrol için Çarşamba'da açılan kuyuda çıkan sıcak suyun ilçe adına çok önemli olduğu belirtmiş ve bu konuda bazı girişimler yapmıştık. Bugün TPAO'ya ait petrol kuyusunu Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden protokolle Samsun Valiliği adına Çarşamba Kaymakamlığı'na devrettik. Yapılan protokolün ardından Valilik, MTA ile de bir protokol yapacak. Bu protokolle bulunan sıcak suyun çıkartılması ve işletilmesi sağlanmış olacak" dedi.

                                 EVLER SUYLA ISITILACAK

          Suyun verimli kullanılmasıyla elektrik santralleri, büyük sera alanları, turizm ve sağlık tesislerinin kurulabileceğini ifade eden Milletvekili Demir, "Çıkartılacak su evlerin ısıtılması için bile kullanılabilir. Petrol kadar önemli olan bu enerji kaynağını en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Bu konunun takibini yapan kaymakamımıza ve TPAO yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

                              BÖLGEYE EKONOMİK KATKI

          Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız da, protokolün hayırlı olmasını temenni ederek, "Çarşamba'nın, Samsun'un ve Karadeniz bölgesinin ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlayacağına inandığımız bu çalışma ilk günden beri bizi heyecanlandırıyordu. Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'in bizlere açtığı yolla bugün bu aşamaya geldik. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah diğer protokolümüzü de imzalayıp, çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.

NAMIK AZGIN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER