“ÇİFTÇİLERE KOOPERATİFLERİN FAALİYETLERİ HER ZAMAN ANLATILMALI”

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birliği yönetim Kurulu üyesi Şenol Tekin, Samsun bölgesinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin faaliyet alanı içerisindeki sıkıntıları anlattı.

“ÇİFTÇİLERE KOOPERATİFLERİN FAALİYETLERİ HER ZAMAN ANLATILMALI”

     Samsun Bölge Birliğine bağlı 818 Sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifinde 29 yıl başkanlığını yapan Samsun Bölge Birliği yönetim kurulu üyesi Şenol Tekin, tarım kredi kooperatifleri aracılığı ile çiftçi ve ortakların her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarının temin edilmesi gerektiğini söyledi. 

     Samsun Bölge Birliği yönetim kurulu üyesi Şenol Tekin,” 29 yıl 818 sayılı İkiztepe Tarım Kredi Kooperatifi yönetim kurulu başkanlığı yaptım. 2014 yılında Samsun Bölge Birliği yönetim kurulunda görev aldım. Çeltik alanında, mazot satışında çiftçimizin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında gece gündüz, Cumartesi, Pazar demedik, hep beraber hiçbir çıkar gözetmeden hizmet götürdük ve Allah’ın izni ile devam edeceğimize arkadaşlarımız adına söz veriyorum”  dedi.

     Samsun Bölge Birliği yönetim kurulu üyesi Şenol Tekin,”Biz çalışmaya söz verdik fakat bölgemizin ve kooperatifimizin sorunları var bunlara değinecek olursak, gübre fiyatlarında tüccarlarla rekabet ediyoruz, tüccarlardan daha pahalı gübre satıyoruz. Çiftçimize bunun izahatını veremiyoruz. Aynı gübreyi daha pahalıya satıyoruz. Tüccarla yarış edebilmemiz gerekir, biz onlardan daha büyük bir kurumuz. Gübretaş yetkilileri hiç olmazsa senede bir kere gübrenin kalitesini çiftçiye anlatabileceği, her kooperatiften katılacak çiftçilere toplantılar düzenleyerek onları bilgilendirmelerini istiyoruz. Bölgemizde Terme ilçesinin 6 ile 10 katı arası fazla çeltik üretimi yapılmasına rağmen çeltik fabrikası Terme’de bulunmaktadır. Çiftçilerden aldığımız çel tiklerin fabrikaya gönderilmesi için fazladan 2 defa ham maliye ve nakliye ödemekteyiz. Bu da maliyeti yükseltmektedir. Bu yüzden çeltik fabrikasının Bafra’ya taşınmasını istiyoruz. Merkez birliği yöneticilerimiz senede bir kez bölgede kooperatiflerde toplantı yaparak personelin sıkıntılarını dinlemelidir. Bölgemiz adına Merkez Birliği Yönetim Kurulunda bulunan sayın Salih Aydın’ında bölgesindeki kooperatifleri gezip onların sıkıntılarını dinlemelerini bekliyorum. 29 Yıldır bu kooperatifin yönetimindeyim. Hiç bir zaman merkez birliği yönetim kurulu üyelerinin bölgeyi gezip personeli dinlediğini görmedim ve duymadım. Bu durumun büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Ben bölge yönetimine girdiğimden beri tohum firmaları ihalelerine katılıyorum. Bölge Müdürüm ve müdür muavinleri ile görüştüm. Kooperatifimizi ilgilendiren tüm konularla ilgili ve vakıf olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

             NAMIK AZGIN



  

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER