Bafra'da,"Vergi Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

26.Vergi Haftası münasebetiyle,23 Şubat-27 Şubat 2015 tarihleri arasında 'Vergi Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bafra'da,

       Bafra Vergi Dairesinin Bafra Kent Meydanında, Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan kutlama etkinliği saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. 

        Kutlama programı çerçevesinde kutlamalar, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade ve personeli Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ziyareti ile devam etti.

         Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade, "Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması, vergi yükümlülüklerinin düzenli olarak yerine getireme alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla vergi haftası kutlanmaktadır" dedi.  

         Kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade ve birim amirleri tarafından, Bafra Ticaret Sanayi Ortaokulu öğrencilerine ve Şehit Erkut Yılmaz Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, Bafra  Vergi Dairesi tanıtıldı.

         Bafra Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sade,"Toplanan vergiler aynı zamanda, vatandaşımıza yol,elektrik, okul,hastane gibi yatırımlarla geri döner. Vergi helal kazancın tacı,ekonominin ilaçtır. Vergi ödeme bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir. Bafra Vergi Dairesinde bu hizmetleri  sürdüren 49 kişi mevcuttur. Bafra'mızda kurumlar vergi  mükellefi sayısı 460, gerçek usul sayısı 3 bin 669, basit usul ticaret kazancı 2 bin 923, toplam mükellef sayımız ise, 7 bin 052'dir. Motorlu taşıtlar vergisi mükellefimiz ise 43 bin 995'dir. 2014 yılı sonu itibariyle 212 milyon 039 bin 387 TL vergi tutarıdır. Tahsilat miktarımız 97 milyon 274 bin 217 TL,'dir" diye konuştu.    

           NAMIK AZGIN    

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER