Hüseyin Avni Çatal,"Samsun'umuzun daha çok gelişmeye ihtiyacı var"

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Hüseyin Avni Çatal, Bafra Buhara Restaurant'da düzenlediği kahvaltılı programında AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

Hüseyin Avni Çatal,

        Kahvaltılı programa Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK  Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK Parti Bafra ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları,gençlik kolları ve basın mensupları katıldı.

        Kahvaltı sonrasında konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Hüseyin Avni Çatal,"Türkiye önemli bir ülkedir. Geçmişten günümüze, bu ülke Dünya tarihinde çok önemli roller üstlenmiş ve İslam’ın bayraktarlığını yapmıştır. Bu misyonun devam etmesi güçlü bir Türkiye ile mümkündür. Özellikle son yıllarda yapılan atılımlar, ülkemizin bu misyonu üstlenmesindeki umutları arttırmıştır. Ülkemiz, gerek İslam Dünyasının ve gerekse de mazlum ülkelerin umudu haline gelmiştir. Şuna inanıyorum ki; İslam ülkeleri, özellikle son yıllarda içerisinde oldukları karışıklık ve bunalımlardan Türkiye Cumhuriyeti’nin önderliğinde sıyrılacaktır. Şanlı tarihimiz bize böyle bir misyon yüklemiştir.Bu misyon daha çok çalışarak ve birbirimize daha sıkı kenetlenerek 2023 hedeflerine ulaşmakla mümkün olabilecektir.  Gerek ülkemiz ve gerekse de İslam Dünyasının buna ihtiyacı vardır.Tecrübeler göstermiştir ki, Türkiye’de atılımlar daima istikrarlı hükümetler döneminde yapılabilmiştir. Bundan dolayı ülkemizde istikrarın devam etmesi büyük önem arz etmektedir. Son 12 yılda ülkemizde milli gelir ve refah düzeyinde meydana gelen önemli artışlar, istikrarlı,  kararlı ve güçlü bir hükümet sayesinde olmuştur.Ülkemiz özellikle son 12 yılda her konuda büyük hamleler yaptı. Halkın refah düzeyinde gözle görülür ilerlemeler kaydedildi.  Artık yollarımızdan, hastanelerimize kadar birçok hizmet alanı Avrupa standartlarına ve bazı faaliyetlerde de Avrupa’dan daha iyi bir konuma geldi. AK Parti, milletimizin tarih ve kültüründen gelen değerler ile çağdaş ve evrensel değerlerin buluştuğu bir platformdur" dedi.

       Çatal, "Ülkemizin yaptığı bu atılımda AK Parti’nin,  başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,  Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun, Milletvekillerimizin ve tüm toplum katmanlarının büyük katkısı oldu. Çarşamba İlçesinde büyüdüm. Samsun Ondokuzmayıs Lisesini bitirdim. Bafra ve Samsun’da uzun yıllar görev yaptım. Samsun ve Samsunluyu iyi tanıyorum. 2003 yılından itibaren Ankara’da çeşitli bürokratik kademelerde görev yaptım.  Ankara’da çalışmaya başladığım 2003 yılında,  Samsun’un ve Samsunlunun sıkıntılarının çözümüne katkı sağlamak ve Samsunluya Ankara’da bir kapı açmak amacıyla,  içinde üst düzey Samsunlu bürokratların yer aldığı “Samsun Platformunu” kurduk. Şuna inanıyorum ki; Samsun’a ve Samsunluya yardımcı olmak için Ankara’yı ve Ankara bürokrasisini iyi tanımak gerekir. Milletvekili seçilmemiz halinde; Samsunumuzun yükselen bu değerler ile refah düzeyinde ön sıralara çıkması için gerekli azami gayreti sarf edeceğim.  Hedefimiz 2023 yılında Türkiye’nin Dünyanın ilk on ekonomisi içerisine girmesinin yanı sıra, Samsun’umuzun da Türkiye’deki iller arasında da ilk on arasına girmesi olacaktır.Ancak geldiğimiz noktada Ülkemizin ve Samsun’umuzun daha çok gelişmeye ihtiyacı var. Bu amaçla; yükselen bu bayrağı daha yüksekler çıkarmak için göreve talibiz. Bir yörenin gelişmesi ve istihdam artışı için en önemli unsurların başında ulaşım gelir. Bu açıdan bakıldığında, gelişen Samsun’un yüksek hızlı tren hattına kavuşması büyük bir önem arz etmektedir. Bu hatların kurulması için gereken çalışmalara acilen başlayacağım.Referansımız, geçmişte yaptığımız çalışmalar ve halkımızdır.Ankara’da görev yaptığım süre içerisinde iki defa Türkiye’de yılın bürokratı seçildim.Milletvekili olmamız halinde Ankara'da bize uğrayan herkese sorulabileceği üzere  Samsunluların Ankara’da açık bir kapıları olacak" diye konuştu.

         NAMIK AZGIN


Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 19:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER