ÇOBANLAR SINAVDA TER DÖKTÜ

Bafra ilçesinde, çobanların eleme sınavı yapıldı. Damızlık Koyun Keçi Birliği üyesi 15 yetiştirici, sınava katılarak ter döktü.

ÇOBANLAR SINAVDA TER DÖKTÜ

      Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Damızlık Koyun Keçi Birliği, Bafra Ziraat Odası, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu(İŞKUR)’un işbirliği ile Bafra’da Koyun Keçi Birliği üyelerine,15.10.2014 tarihinde başlayan sürü yönetimi kursuna Veteriner Hekimler tarafından Koyunun doğumundan ölümüne kadar zaman içerisindeki süreçte yapılabileceği salgın hastalıklar, adi hastalıklar, paraziter hastalıklar, kuzuların göbek kordonu, temizliği ağız yaraları, beslenme ve beslenme yöntemleri, ahırların hijyenik durumu, sürülerin kayıt altına alınması, verim kayıtlarının tutulması gibi konular 21 gün süren kursta önce nazari ve slaj şeklinde görsel olarak öğretilmiş ve sahada uygulamalı olarak tatbikatı yapıldı.

          SINAV NETİCESİNDE, 15 KURSİYERDEN,14’Ü BAŞARILI SAYILDI

    Kurs sonunda kursa katılan koyuncular imtihandan geçti. Sınavda başarılı olan ve en çok puan alan kursiyerler ileriki tarihlerde Samsun ilçelerin den gelen kursiyerler arasında yine yarışma düzenleneceği bildirildi.  

    Çobanlar sınavların iyi geçtiğini belirterek, sınav öncesi aynı zamanda iyi bir eğitim aldıklarını ve kendilerini daha da geliştirdiklerini söyledi.

       NAMIK AZGIN

   

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER