banner223

BAFRA’DA UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇILDI

Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda, “Uyuşturucu Madde ve Madde Bağımlılığı” konulu toplantı düzenlendi.

BAFRA’DA UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇILDI

    “Uyuşturucu Madde ve Madde Bağımlılığı” konulu toplantı Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda Bafra Kaymakamı  Halis Arslan başkanlığında toplandı.

    Toplantıya, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör,Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın,Bafra Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra ilçe Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Bekir Türkmen, Çocuk Büro Amiri Mahmut Kurt, Bafra İŞKUR Müdürü Mehmet Alaçam, Bafra Gençlik hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Şenocak, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri, İlçemizde kurulu ve halen faaliyette bulunan Spor Kulüpleri yöneticileri ve müzik, tiyatro, folklor gibi sanatlar ile yakından ilgilenen sanatçılar, sporcu ve din görevlileri katıldı.

    Toplantıda katılımcılara geniş çaplı bir konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan,çocuklarımızın en büyük tehlikesi haline gelen uyuşturucu madde ve bu maddelere karşı neler yapılabilir; çocuklarımızı bu maddelerden uzaklaştırmak için neler yapılabilir, bunlar üzerinde kurum ve kuruluşlar olarak, spor, müzik, folklor, tiyatro gibi kişilere moral veren, bir bakıma sosyal rehabilite durumunda bulunan bu çalışmalarla çocukları içinde bulunduğu ateşten nasıl çıkarırız gibi sorulara da cevap bulmak amacıyla bu toplantıyı tertip ettiklerini; daha evvel farklı bir konu üzerinde, fakat, çocuklarla ilgili bir proje başlattıklarını ve bu proje ile 25 bin’e yakın çocuğu tiyatroyla, sinemayla, müzikle, sporun her türlüsü ile tanıştırarak onların içinden şampiyonlar çıkacak kadar ileri götürdüklerini; bu amaçla Bafra’mızda da “Sevgiyle Uzanan Eller” adı altında bir proje gerçekleştirmek istediklerini, bu projede kamu mensuplarından, spor kulüplerinden,  bağımlı bağımsız tiyatro, müzik, folklor, izcilik gibi konularda toplu veya bireysel çalışan ne kadar güzel sanat camiası varsa, bir araya gelerek uyuşturucuya kapılmış tüm bağımlıları bu ateşten kurtarmak için herkesin taşın altına elini sokmasını istedi.

      Bafra Kaymakamı Halis Arslan,  konuşmasına şöyle devam etti:

      “Çocuklarımız için en büyük tehlike madde bağımlılığı tehlikesidir. Bu anlamda önceliğimiz, koruyucu ve önleyici çalışmalardır. Sora, tedavi edici ve hayata kazandırıcı, onları sosyal rehabilite çalışmalarıdır. Ardından, anne-baba ve çocuk eğitimi. Bu konuda Milli Eğitim, Pedagoglara iş düşmektedir. Yine bu işin panzehiri olarak İlçe Gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğünü görüyorum. Sporun her türlüsünü bu çocuklara vereceğiz. Spor kulüplerimiz bu işin başındadır. Bafra Güreş İhtisas Spor Kulübünden bir çocuğumuz şampiyon olmuştur. Onları tebrik ediyorum. Darısı diğer kulüplerin başına. Kumar oynatanlara bu bu işi bırakmayacağız. Spor konusunda Bafra ve Samsun çok şanslı. Birçok İl ve İlçede olmayan spor tesislerimiz var. Bunları iyi değerlendireceğiz.”

        Bafra Kaymakamı Halis Arslan,  “Uyuşturucu ve uyuşturucu madde bağımlısı çocuklar ateşte açan çiçeklerdir. Sizlerden çiçek yetiştirmenizi istiyorum. Çocuklarımızı sokakta bekleyen tehlikeler var. Bu tehlikeler, uçucu ve uyuşturucu maddelerdir. Bu çocukları bu ateşten çıkaracağız. Özellikle riskli çocukları. Onları sporun her türlüsü ile tanıştırırken, spor dışında tiyatro, müzik, izcilik gibi etkinliklerle de besleyeceğiz. Herkesten kendi branşlarına giren konularda özveri istiyorum. Herkes üzerine düşen görevi yapacak. Bu parayla yapılacak bir değildir. Bu gönül işidir. Gönüllüler istiyorum. Sevgiyle uzanan ellerprojemiz diğer projelere de örnek olacaktır. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Tatbik eden, icra eden, karar verenden daima öndedir. Bu nedenle, bir sonraki toplantıya kadar kim ne yapabiliyorsa, konuyla ilgili projesi varsa bana sunabilir” dedi.

         Daha sonra toplantı, soru cevap bilgi alışverişinin ardından sona erdi.

               NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER