Delta Öğrencileri Bafra Müzesi’ne Gezi Düzenledi

Özel Delta İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri Sedat Karadağ ve Ali Genç nezaretinde Bafra Müzesi’ni gezdiler. Geziye katılan öğrenciler, müzedeki eserlere büyük ilgi gösterdi. Müze görevlilerinden eserler hakkında bilgiler alan öğrenciler, güzel bir gün geçirirken bunun yanında kültürel anlamda da bilgi sahibi oldular.

Delta Öğrencileri Bafra Müzesi’ne Gezi Düzenledi

Müze gezisinde öğrenciler etnoğrafik eserler ile İkiztepe kazısından çıkarılan arkeolojik buluntularla birlikte Bafra'nın geleneksel yaşam biçimi ve kültürünü yansıtan canlandırmaların yer aldığı bölümlere büyük ilgi gösterdiler.

     Gezi ile ilgili açıklama yapan Ali Genç öğrencilerimiz için ders kazanımlarının yanında kültürel gelişim de önemli olduğunu vurguladı. 

        Bugünkü gezimizi de bu amaçla gerçekleştirdik diyen Genç," Okullarda yapılan eğitim – öğretimin yanında sosyal aktivitelerin ve kültürel miraslarımızı ve yakın tarihlerimizi bilmeleri açısından yapılan kültürel ve tarihi gezilerin de çok büyük önemi vardır" dedi.                       

        Çıkışta müzeye gelen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de öğrencilerle sohbet ederek yaptıkları gezinin önemini vurguladı. Öğrencilerin Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin'le çektirdikleri hatıra fotoğrafıyla gezi sona erdi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER