Döngeloğlu: "Hayırda yarışanlardan olun"

Samsun'a gelen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Ayvacık ve Tekkeköy'de sevenleriyle buluştu. İslam dininde hayır yapmanın önemine dikkati çeken Döngeloğlu, "Hayırda yarışanlardan olun" çağrısında bulundu.

                                   Döngeloğlu:

          Televizyon ekranlarının vazgeçilmez isimlerinden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Ayvacık ve Tekkeköy ilçesinde verdiği konferanslarda sevenleriyle buluştu. Peygamber sevgisi ve islamın önde gelen isimlerinin hayatlarından örnekler veren Döngeloğlu, hayır yapmanın önemine işaret etti.

                                             DUALARLA TEMEL ATILDI

            Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği ile Tekkeköy İmam Hatip Okulları Yaptırma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin davetlisi olarak kente gelen Ömer Döngeloğlu, ilk olarak Ayvacık ilçesine geçti. Merkez Camii'nde cuma namazı öncesinde vaaz veren Döngeoğlu, daha sonra yapımına başlanılan 18 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin inşaat alanına geçildi. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ve beraberindekilerin eşlik ettiği ziyarette, Döngeoğlu'nun duasıyla temel atma gerçekleşti.

                                   GÖNÜL SOHBETLERİ KONFERANSI

             Buradaki programın ardından Milletvekili Demir ve beraberindekiler Güler Düğün Salonu'na geçerek Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği'nin düzenlediği Gönül Sohbetleri konulu konferansa katıldı. Altındağ Belediyesi Tasavvuf Müziği Koro Şefi Cengiz Taşkent, ilahileriyle salondakileri mest etti. Dernek Başkanı Enver Yörük, lise inşaatının başladığını belirterek, "Tüm Ayvacıklı kardeşlerimi buraya yardım eli uzatmaya davet ediyorum. İmam Hatip Ortaokulu inşaatını devletimiz gerçekleştirecek, lise inşaatını da sizlerin desteğiyle derneğimiz yapacak. İnşallah kısa sürede tamamlayarak, öğrencilerimizin eğitime açacağız. Bizden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

                               DÖNGELOĞLU SEVENLERİYLE BULUŞTU

            İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeoğlu da, kendisini dinlemek için salona gelen sevenlerine teşekkür etti. Konuşmasında islam dininin başladığı günden bu yana sahabelerin ve Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın (SAV) geçirdiği günlerden örnekler veren Döngeloğlu, asrı sadette, kardeşliği ve yardımlaşmayı da anlattı. Yapımına başlanılan imam hatip lisesi inşaatına katkı vermenin önemine dikkati çeken Döngeloğlu, "Orada ‘Bismillahirrahmanirrahim' diyen her çocuk amel defterlerinizin açık olmasını sağlayacak. Orada okuyan çocuklarımız islam dinimizin yaşamasında ve yayılmasında söz sahibi olacaklar. Sizler buralara yardımınızı esirgemeyin. Hayırda yarışanlardan olun" diye konuştu.

            Döngeloğlu, başta Peygamberimiz (SAV) olmak üzere Hz. Hatice annemizin tüm servetini İslam yolunda harcadığını, Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali'nin (RA) kardeşlik ve yardımlaşma konusundaki fedakarlıklarını örnekler vererek anlattı.  Konuşmaların ardından Ayvacık İmam Hatip Lisesi inşaatında emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.

           Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Ömer Döngeloğlu ve beraberindekiler daha sonra Tekkeköy'e geçti. Tekkeköy İmam Hatip Okulları Yaptırma, Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki konferansa katılan Döngeloğlu, burada da Ayvacık İmam Hatip Lisesi için herkesin katkı vermesini istedi.

                                                                                     NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER