GLOBALLEŞEN DÜNYADA HİZMET ANLAYIŞI

Bafra Sanayici İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından ‘’Globalleşen Dünyada Hizmet Hareketi’’ konulu bir konferans düzenlendi.

 GLOBALLEŞEN DÜNYADA HİZMET ANLAYIŞI

     Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Uşak, her türlü olumsuz şeylerin cemaate mal edilirken kalkınmaya müteallik hamleleri ise hükümetin sahiplendiğini belirtti. 

      Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen ‘Globalleşen Dünya'da Hizmet Hareketi' adlı konferans ilgi gördü.

       Bu hizmetin AK Parti döneminde zuhur etmediğine dikkat çeken Uşak şunları kaydetti: "Ben deniz Hoca Efendiyi 1969 yılında tanıdım. Yani şu kadar söyleyeyim ‘içinizde bir ukde varsa, acaba yanlış mı biliyorum' diyen varsa şunu söyleyeyim bendeniz başta olmak üzere her bir ferdimizin beşer olarak hataları günahları yanlışları olabilir. Ama bu hizmetin geneline baktığımız zaman, total olarak baktığınız zaman, bu hizmetin geneli masumdur. Bu hizmetin geneli insanlığı kucaklama hizmetidir. Ben Hoca efendiyi 1969'dan beri tanıyorum. Şimdiye kadar peşinden gelenleri yanıltmadı. Yanlış yola sevk etmedi. Bundan sonrada sevk etmez inşallah."

      Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak,''Biz terbiyemizi hoca efendiden aldık. Onun yolundan gidiyoruz. Ama benim saygı ve sevgi duyduğum, dünyada hizmeti kar olarak değil Allah rızası için yapan bir değerli kişiye muhterem Fethullah Gülen Hoca Efendi'ye "Sahte Peygamber'' diye hitap eden bir zihniyete artık oy bile vermem" diyerek cevap verdi.
      Uşak konferansta yaptığı konuşmada,"Ülkemizde birçok sivil toplum kuruluşu var. Cemaatler bulunmakta. Ama bunların içinde eğitime en çok önem veren hizmet hareketi oldu. Çok değişik hareketler oldu. Dershaneler kuruldu. Okullar hizmet vermeye başladı. Bu hizmetler birilerinin gözüne batmaya başladı. Son günlerde Türkiye'de oluşan olaylar aslında 4 sene önce birilerinin düğmeye basmasıyla başladı. Ben 1961 yılından bu yana muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ile beraberim. İnanın yapılan hizmetleri tüm dünya'da gördüğümde çok duygulanıyorum. Ben neden muhterem Fethullah Gülen Hoca efendiye gönül bağladım biliyor musunuz. Onun Anadolu insanını candan kucakladığını gördüğüm ilk günden bugüne kadar destek verdim. Onun gençlerin dağa çıkışını engellediğini gördüğüm için yanında oldum. Bundan sonrada sonuna kadar yanında olacağım. Belki de onu geç tanıdığıma ise çok üzülüyorum. Hoca Efendiye yapılan bugünkü hareketler beni üzüyor''dedi.

     Uşak bu soruya ise,'' Ben size kime oy verin vermeyin diye oyunuza müdahale edemem. Madem sordunuz Bafra'da yetimin hakkını koruyacak, çalıp çırpamayacak adaya oy verin. Bu aynen Türkiye'nin her yerinde aynı olmalıdır. Bana gelince ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan benim eskiden beri arkadaşım, aile dostum. Halen benim evimde çocuklarım ona halen Recep Tayyip Erdoğan amca diye hitap ederler. Biz terbiyemizi hoca efendiden aldık. Onun yolundan gidiyoruz. Ama benim saygı ve sevgi duyduğum, dünyada hizmeti kar olarak değil Allah rızası için yapan bir değerli kişiye muhterem Fethullah Gülen Hoca Efendi'ye "Sahte Peygamber'' diye hitap eden bir zihniyete artık oy bile vermem" diyerek cevap verdi.

    Konferansa; Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, BASİAD Başkanı Ahmet Aydın, SP Bafra Belediye Başkan Adayı Eğitimci Selçuk Yıldırım, BBP Bafra Belediye Başkan Adayı Serhat Murtezaoğlu, BBP Bafra İlçe Başkanı Turhan Bayraktar, İşadamları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile çok sayıda gönül dostu katıldı.

                                                                                     NAMIK AZGIN   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER