banner223

EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına olanak tanıyacak yıllık gelir sigortası uygulaması hayata geçirildi.

EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM
     Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) birikimleri bulunanların emekli olduklarında ömür boyu aylık almalarına olanak tanıyacak yıllık gelir sigortası uygulaması hayata geçirildi. Hazine Müsteşarlığının 1 Nisan 2015 tarihli Resmi gazete'de yayımlanan Yıllık Gelir Sigortaları Yönetmeliği bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

     Buna göre, sigorta ve emeklilik şirketlerince, 56 yaş ve üzeri kişilere Türk lirası cinsinden tek prim karşılığında, ömür boyu irat ödeyen yani tasarruf sahibi açısından aylık olarak nitelendirilebilecek ürünler sunulacak. Ödemeler hemen başlayabilecek veya en fazla 5 yıl ertelenebilecek. Aylık tutarı, başlangıçta ölüm düzeyi tablosu, teknik faiz oranı ve ürünün diğer özelliklerine göre hesaplanacak ve her takvim yılı başında en az TÜFE oranında arttırılacak.

                             56 YAŞIN ALTINDAKİ KİŞİLER
      56 yaşın altındaki kişilere, Türk lirası veya yabancı para birimi cinsinden tek ya da taksitli prim ödemeleri karşılığında hemen veya belirli bir süre sonra başlayan, belirli tutarlarda veya TÜFE dahil bir varlık ya da varlık grubuna endeksli olarak ömür boyu veya belirli bir süre için aylık ödeyen, isteğe bağlı olarak sigortalının vefatı halinde ilgili tarafa; vefat tazminatının ödendiği ya da süreli veya ömür boyu aylık bağlandığı ürünler sunulabilecek. 

NAMIK AZGIN

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER