banner223

KAYMAKAM ATLAMAZ'DAN CANİK'E ÖVGÜ

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Canik Belediyesi'nin çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, Başkan Osman Genç'i tebrik etti.

KAYMAKAM ATLAMAZ'DAN CANİK'E ÖVGÜ

             İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Genç, Kaymakam Atlamaz'a belediye tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Daha sonra Canik Belediyesi hizmet binasını gezen Atlamaz, hizmet binasının yeni birimleri ve teknolojik donanımları hakkında bilgi aldı. Özellikle Ay-Yıldızlı hizmet binasını çok beğendiğini belirten Kaymakam Atlamaz, kendisinin de eski bir Belediye Başkanı olduğunu belirterek, Canik'e çok güzel bir belediyecilik örneğine şahit olduğunu söyledi.
                                      STANDARTLAR ÜSTÜ BELEDİYECİLİK
          Canik'in yapılan hizmetlerle adından söz ettirdiğini ifade eden Atlamaz, "Ben de Çorum'da yıllarca Belediye Başkanlığı yaptım. Ayrıca Kaymakam olarak değişik yerleri gezdim. Ancak Canik'te Belediye Başkanımız tarafından hizmetler gerçekten beni memnun etti. Burada çok güzel bir belediyecilik örneği gördüm. Özellikle gençlere ve kadınlara yönelik yapılan yatırımlar, eğitim tesisleri, kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekten örnek olacak nitelikte. Belediye hizmet binasında yer alan Akademik Belediyecilik Birimi, Dış İlişkiler Birimi, Proje Geliştirme Birimi, Aile Birimi, Hukuk Birimi ve Engelli Koordinasyon Birimi, burada standartlar üstü bir belediyecilik yapıldığını gösteriyor" dedi.
                                                 VİZYONU GENİŞ BAŞKAN

        Canik Belediyesi'nin özellikle eğitim ve kültür yatırımlarını takdir ettiğini belirten Atlamaz, "Canik Belediyesi düzenlediği sempozyumlarla önemli bir hizmete imza atıyor. Ayrıca basılan tarih kitapları da şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkarması açısından önemli. Başkanımızın şehrin tarihine önem vermesi çok güzel. Ayrıca Canik Belediyesi'nin teknolojik donanımları da çağdaş belediyeciliğin göstergesi. Hemen hemen her alanda hizmeti burada görmek mümkün. Bir ilçe belediyesi olarak büyük projelere imza atılmış olması, Başkanımızın vizyonunun ne kadar geniş olduğunu gösteriyor" diye konuştu.  
                                                   'YEPYENİ BİR CANİK'

      Canik'te yaptıkları çalışmalardan da bahseden Genç, "Eğitimden kültüre, spordan sağlığa, yaşam alanlarından ticarete kadar her alanda 7'den 77'ye her kesime hitap eden yatırımlar yapıyoruz. Canik artık sadece Karadeniz Bölgesi'nde yıldızı parlayan değil, Türkiye'nin Gözbebeği olan ve örnek gösterilen bir ilçe konumunda. 11 yılda 2,5 milyar liralık yatırım Canik’in gelişimini gösteriyor. Belediye imkanlarıyla yaptığımız yatırımları çoğu İl Belediyesi bile gerçekleştiremiyor. Bizim tek bir amacımız var, milletimize hizmet etmek ve şehrimizin, ülkemizin büyümesine katkıda bulunmak. İlçemizi 11 yılda baştan aşağı değişime tabi tuttuk ve "Yepyeni Bir Canik" oluşturduk." ifadelerini kullandı.
                            DEĞERLERİNİ ÖZÜMSEYEN GENÇLİK

       Necip Fazıl Kısakürek'in, "Toplumlar parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler" sözünü hatırlatan Başkan Genç, şunları söyledi: "Şehrimizin ve ülkemizin en büyük ihtiyacı ahlaki, ilmi ve stratejik derinliktir. Yani şehrimiz ve ülkemiz bunların üzerinde geleceğe ilerlemelidir. Biz bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çağdaş yaşam alanları oluştururken, gençlerimize yönelik yaptığımız eğitsel ve kültürel yatırımlarla da şehrimizi 2023, 2053, 2071, hatta 2099'a hazırlıyoruz. Yani İslam algısıyla yetişen, değerlerini özümseyen ve milli ve ahlaki değerleri geleceğe taşıyacak bir gençlik yetiştiriyoruz. Çünkü şehrin mimarisi estetiği, insanın estetiği ise ahlakıdır. Bu ikisinin birleşimi şehrin ruhunu oluşturur." 
      Köksal ÖNER

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER