banner223

Esnafa 31 Ekim'e Kadar Süre! Faizler Silinecek

Esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş borcunun, 31 Ekim 2014'e kadar ödenmesi durumunda faizinin tamamı silinecek.

Esnafa 31 Ekim'e Kadar Süre! Faizler Silinecek

      Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Şu andan itibaren 31 Nisan 2014 itibariyle esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 460 milyon liralık ana para borcunun, müracaat tarihi olan 31 EKim 2014 tarihine kadar ödenmesi durumunda faizinin tamamı silinecek" dedi.

     Canikli, kredi ve kefalet kooperatifleri ortaklarının borçlarının yapılandırılmasına ilişkin Bakanlık konferans salonunda basın toplantısı düzenledi.

    Esnaf ve sanatkarın kredi finansman ihtiyacının karşılanması noktasında özel bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Canikli, bu çerçevede Halkbank aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara uygun imkanlarla kredi sağlandığını kaydetti.

Türkiye'de şu anda 900'ün üzerinde esnaf kefalet kredi kooperatifi olduğuna işaret eden Canikli, finansman açısından bunların ciddi anlamda kaynak oluşumu sağladığına dikkati çekti.

    Torba Yasa ile kamu alacaklarının önemli bölümünün yapılandırıldığını hatırlatan Canikli, bu kapsamda ödenemeyen ciddi miktardaki kamu alacağı için yeniden tahsil yolu aranmaya çalışıldığını ifade etti.

        NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER