GELENEKSEL 15.BÜYÜK KERMES AÇILDI

Bafra ilçesinde, yatılı Kur'an kursları ve yurtlarına gelir getirmek amacıyla kurulan ve gelenekselleşen kermesin 15’incisi törenle açıldı.

GELENEKSEL 15.BÜYÜK KERMES AÇILDI
 Tabakhane Mahallesi Fatih Öğrenci Yurdu bahçesinde kurulan Büyük Kermes'ten elde edilen gelir; Fatih Merkez, İrşadiye, Altınyaprak, Mevlana Kur'an Yurtları ve dernekleri yararına harcanacak.  

Kermeste sergilenen çeşitli nakışlar, işlemeler, el örgüleri, elbiseler, çeyizlik eşyalar, mobilya çeşitleri ve elektronik ev aletleri satışa sunuldu..

 15 Geleneksel Büyük Kermes'in açılış konuşmasını yapan Fatih Merkez, İrşadiye, Altınyaprak ve Mevlana Yurtları Müdürü Hüseyin Çelebi, 7'den 70'e herkese, her yaşa, her kasaya, herkese, her zevke göre geleneksel 14. Büyük Kermesi düzenlediklerini söyledi..

15..Geleneksel Büyük Kermes Servet Aygül’ün Kuran-ı Kerim Tilaveti ile  başladı.

Kermesin açılışında konuşma yapan Fatih Eğitim Kurumları yönetim kurulu başkanı Hüseyin Çelebi,”Daha önceki yıllarda kermeslerimizi mehteranı ve deve getirerek, yapılıyoridi. Bu sene biraz daha mütevazi bir açılış yapmış oluyoruz. Malumunuz 2 senedir hac mevsiminde, Suudi Arabistan da Kurban kesilmiyor. .Bizde bu sene ona  uyalım dedik. Eskinin sergileri, günümüzün kermesleri hayır çarşılarıdır” dedi.           

Kermesin 30 gün açık kalacağını ve yurtlarında 511 yatılı öğrenci barındırdıklarını belirten Çelebi, “Milli ve manevi değerlere varis olabilecek nesiller yetiştirmek için yurtlarımız, hizmetlerine devam ediyor. Kermesimizde bu gayeye hizmet için hazırlanmıştır. 4 tane yurdun birleşimiyle, geliri yardıma muhtaç öğrencilerin eğitimi ve öğretimine katkıda bulunmak amacıyla kullanılacaktır. Yavrularımızı gösterişe kaptırmayan, solan ve pörsüyen zevkler uğrunda feda etmeyen siz değerli halkımıza, dernek üyelerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Çok sayıda Kermes açılışına katıldığını ve açılışını yaptığını belirten AK Parti Samsun Milletvekillerinden Orhan Kırcalı ise;” Bu kermes biraz daha farklı, katılımı biraz daha yoğun ve süresi daha uzun bir kermes, Bu tür kermeslere vesile olanlara Allah razı olsun. Allah dileklerini kabul etsin. Yine kermese yardımcı olan, tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Kermesler aslında, yardımlaşmanın, birlik beraberliğin, en güzel örneklerinden bir tanesidir. Hiç kimse burada, maddi bir çıkartmaksızın burada yardımlarını yaparlar.  Benim düşüncem aynı zamanda, birlik ve beraberliğimizin de,  en güzel bir şekilde yansıtıldıkları yerlerdir. Bu dönem içerisinde Çanakkale ruhumu  daha fazla yaşatmamız gerekiyor” şeklinde   konuştu.

 Kermesin Koç  Ağalığı ihalesini  6 bin 600  TL’ye Erol Yiğit kazandı. Kermesin açılış töreninden sonra yurt yetkilileri açılışa katılanlara ikramda bulundu.

                     KURDELE DUALARLA KESİLDİ 
Konuşmalardan sonra Samsun İl Müftü Yardımcısı Ali Arslan,’ın  duası ile açılış kurdelesi kesildi.

15.Geleneksel Büyük Kermes'in açılış kurdelesini; AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Fatih Eğitim Kurumları yönetim kurulu başkanı Hüseyin Çelebi, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, birlikte kestiler.

 Kermesin açılışında davetli protokol kermes alanını gezdi.

 El emeği, göz nuru çeşit çeşit nakışlar, işlemeler, el örgüleri, pike takımları, elbiseler, çeyizlik eşyalar, mobilya çeşitleri, elektronik ev aletleri ve Anadolu Türk mutfağının çeşitlerinin satıldığı kermesin 30 gün açık kalacağı bildirildi.

 Kermesin açılışına; AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, , Bafra Müftüsü İsmail Çiçek,Bafra  İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü  Ahmet Sursun, Alaçam İlçe Müftüsü Ali Toprak, Bafra Belediye meclis üyeleri, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   

             NAMIK AZGIN   



 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER