BAFRA’DA BEŞYOL KURAN KURSU İLGİ GÖRDÜ

Bafra Müftülüğüne bağlı Beşyol Kuran Kursu ilgi görmeye devam ediyor.

BAFRA’DA BEŞYOL KURAN KURSU İLGİ GÖRDÜ
   Kuran-ı Kerim öğrenmeye katılan 40 ile 70 yaşındaki kursiyerler, Kur’an okumayı öğrendiler. Gelecek 2015-2017 kurs sezonu Eylül ayında başlayıp Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceği  ve emeklileri, çalışanları Beyol Kuran Kursuna beklendiğii ifade edildi.   

    Bu zamana kadar genelde yaşı ilerlemiş bayanlara yönelik görmeye alıştığımız Kur’an Kurslarımızdan farklı olarak Bafra Müftülüğüne bağlı Beşyol Kuran Kursu yaşı ilerlemiş    erkek kursiyerleri görüyoruz. Dört sınıfta yaklaşık 120’nin üzerinde erkek kursiyer, ilerlemiş yaşına rağmen Kur’an-ı Kerim öğreniyor.
     Kuran Kursu Hocalarından Osman Demir, Kuran-ı Kerim öğrenmenin yaşı olmadığını, her yaştan insanın öğrenilebileceğini söyledi.

     Beşyol Kur’an Kursunu Bafra ilçe Müftüsü İsmail çiçek, Bafra Gıda Tarım hayvancılık Müdürü Ahmet Durdun, Sendika temsilcileri, iş as adamları, kursiyerler katıldı.

                 KURSİYERLER KURAN-I KERİM OKUYUP, DUA YAPTI

  Kursiyerler, Kur'an kursunun verimli kullanılmasını ve Kur'an okumayı bilmeyen herkesin genç-yaşlı demeden kursa katılarak, Kur'an-ı Kerim'le buluşması gerektiğini söyledi.

   Bafra Müftülüğüne bağlı Beşyol Kur’an Kursu 4 yıldır faaliyet göstertiyor.

   Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra mealini veren Kursiyerler,  bu yaşta kahvehanelerde vakit öldürmek yerine bu kurslara katılıp, Kur’an öğreniyoruz. Bu tür kursları bize sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

     Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, kursiyerlere Miraç Kandilinin önemini anlattı.

     Program verilen ikramla sona erdi.

      NAMIK AZGIN  



 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER